Μία νέα κατηγορία προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του γιατρού, Κώστα Κωσταντινίδη, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «SEXUALITY» ή στο e-mail: sexuality@zougla.gr.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, είναι ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλει διαγνωστικά και θεραπευτικά σε περισσότερους από 15.000 ασθενείς με ανδρολογικά και ουρολογικά προβλήματα – σεξουαλικές διαταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάση ενός οροθετικού

Χριστόφορος: Αγαπητέ Δρα Κωνσταντινίδη,

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το σχόλιό σας αντιλαμβάνομαι ότι αμφισβητείτε τον κάτοχο του Nobel Ιατρικής για την ανακάλυψη του HIV (http://www.youtube.com/watch?v=WQoNW7lOnT4). Υποθέτω ότι για να προβαίνετε σε αυτή την αμφισβήτηση θα έχετε στη διάθεσή σας αδιάσειστα στοιχεία περί του αντιθέτου, τα οποία και σας καλώ να μου παρουσιάσετε. Ενημερωτικά σας επικοινωνώ ότι έχει κατατεθεί πλήθος σχετικών αγωγών καταδεικνύοντας την ανυπαρξία απόδειξης ότι ο HIV προκαλεί το AIDS, ακόμα και στην Ελλάδα.
(http://www.hivwave.gr/pages/index.php?%C1%F0%EF%EA%E1%EB%FD%F0%F4%EF%ED%F4%E1%F2_%F4%EF_%27AIDS%27::H_%C1%E3%F9%E3%DE)

Επίσης, αντιλαμβάνομαι ότι για θέματα διαμόρφωσης στάσης εμπιστεύεστε -και παροτρύνετε και άλλους να εμπιστευθούν- τυφλά έναν οργανισμό δίκην αυθεντίας, όπως είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, του οποίου σημειωτέον η αξιοπιστία έχει κατά καιρούς βρεθεί στο στόχαστρο επιμέρους διερεύνησης (σας παραπέμπω στο αρχείο της εκπομπής “Νέοι Φάκελοι”). Μπορείτε εκτός των παραπάνω να αναλογιστείτε τη βαρύτητα που έχει η άποψη του ΚΕΕΛΠΝΟ/Υπουργείου Υγείας στη συλλογική μας συνείδηση από το πλήθος των αντιγριπικών εμβολίων που έμειναν απούλητα, παρά των μετά πανικού υποδείξεων του εν λόγω φορέα για την αναγκαιότητά τους.

Κατά συνέπεια θα μπορούσα να επαναπροσδιορίσω τις “λάθος αντιλήψεις” μου μόνο με σαφώς τεκμηριωμένα στοιχεία που:
1. Να παρουσιάζουν τον ιό απομονωμένο
2. Να μην υποδεικνύουν απλώς συσχέτιση, αλλά αιτιώδη συνάφεια μεταξύ του ιού και του συνδρόμου.

Καλή σας μέρα και Καλή Χρονιά,
Χριστόφορος

Αγαπητέ Χριστόφορε,

Αντιλαμβάνομαι ότι σας έθιξα με την απάντησή μου, δεν ήταν στις προθέσεις μου, όπως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τον κ.Λικ Μοντανιέρ. Όμως για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, για την Ηπατίτιδα και για το AIDS, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι το προφυλακτικό είναι ο πιο ασφαλής τρόπος εξάλειψης της πιθανότητας μετάδοσής τους μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Δεν σημαίνει πως ένας οροθετικός μπορεί να μεταδώσει το νόσημα οπωσδήποτε, αλλά ότι αυξάνει τις πιθανότητες εάν δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Επίσης, πρέπει να δίνουμε οδηγίες που αφορούν στην πρόληψη του γενικού πληθυσμού και την ιατρική πρόληψη, οι οδηγίες πρέπει να καλύψουν το μεγάλο αριθμό των πολιτών. Αν το θέλετε, λειτουργούμε και λίγο τρομοκρατικά για να αποτρέψουμε και να προστατέψουμε( βλέπε κάπνισμα κ.λπ.).

Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, πως το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη νόσο, και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, εφόσον τελικά μεταδοθεί ο HIV μέσω της χωρίς προφυλακτικό σεξουαλικής επαφής στον σύντροφο (μόνιμο ή περιστασιακό), αν ο οργανισμός του θα έχει την ίδια ανταπόκριση με τον δικό σας ή αν δεν θα έχει καν την ευκαιρία να ψάξει, να διαβάσει και να μάθει όσα γνωρίζετε εσείς. Συνεπώς, η προφύλαξη είναι ο μόνος τρόπος να είναι κανείς σίγουρος… Και να ρωτήσω επίσης, αν βέβαια επιτρέπεται, εσείς γνωρίζεται πώς γίνατε οροθετικός; Με ποιο τρόπο δηλαδή… ποια ήταν η οδός μετάδοσης…; Μετάγγιση, σεξουαλική επαφή, χρήση κοινής σύριγγας, βελόνας ή κάτι άλλο;

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης