Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 08:24
Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα
Η Ευρωζώνη βελτιώνεται παρά την κλιμάκωση της κρίσης ατην Ελλάδα εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα και η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες, εκτιμά ο Σόιμπλε σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό FocusΣε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει: «Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά η Ευρώπη βρίσκεται συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση».

«Κάποτε (η Ελλάδα) έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο. Αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον», υπογραμμίζει επίσης.

«Σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία» εκτιμά και προσθέτει: «Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι κατά τη γνώμη μου ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες. Αυτό δείχνουν οι επιτυχημένες ιστορίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των εταίρων τους, αλλά και με τις δικές τους δυνάμεις, προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις».

«Μόνο έτσι λειτουργεί το οικοδόμημα της Ευρώπης. Η κοινή ανάπτυξη των ανεξάρτητων κρατών γίνεται βήμα βήμα. Καθιστούμε την ευρωπαϊκή ενότητα πιο ισχυρή, με το να ισχύουν για όλους οι κανόνες και να εφαρμόζονται. Αυτή παραμένει η προϋπόθεση για την αλληλεγγύη» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:
"Πιθανό το ενδεχόμενο Grexit"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 09:40