Βόμβα στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών μέσα στις προσεχείς ημέρες έρχεται να βάλει, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαρακτηρίζει ως πιθανό το ενδεχόμενο Grexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Grexit δεν θα είναι ένας υγιεινός περίπατος, αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος του ευρώ»«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μια πιθανότητα», τόνισε η Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7.

Ενδεχόμενη έξοδος δεν θα είναι «ένας υγιεινός περίπατος», αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει «το τέλος του ευρώ», επεσήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ στη γερμανική εφημερίδα, η οποία προδημοσιεύει στον ιστότοπό της αποσπάσματα της συνέντευξης, που θα φιλοξενηθεί στο φύλλο της Παρασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Λαγκάρντ δεν είναι η μόνη που δεν «βλέπει» συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, καθώς, την άποψή της φαίνεται να συμμερίζεται τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλούμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης