Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3R στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015, 08:35
Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3R στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 04.09 τα ξημερώματα της Τρίτης, στον θαλάσσιο χώρο του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, 78 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται, ενώ μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ.: 11.34) έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 25 νέοι σεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Συγκεκριμένα από την ώρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τρεις δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ:
Στις 09.51 σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Στις 07.37 σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Στις 06.04 σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανέφερε στο zougla.gr πως «δεν παρατηρούμε μέχρι στιγμής καμία μετατόπιση επικέντρου. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Στις 18 Νοεμβρίου 2014 είχαν σημειωθεί δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου. Το επίκεντρο των δονήσεων ήταν το ίδιο και οι σεισμοί πραγματοποιήθηκαν με διαφορά τεσσάρων λεπτών.«Το φαινόμενο παρακολουθείται» τόνιζαν στο zougla.gr και ξεκαθάριζαν πως οι δύο δονήσεις δεν είχαν σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης, ήταν όμως «παράλληλο ρήγμα μικρότερης δυναμικότητας».Πατήστε πάνω στην εικόνα για να παρακολουθήσετε τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένοι σε όλη τη χώραΔιαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015, 11:57