Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Είναι απούσα η πολιτεία;

Ερώτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο αν και είναι λίγο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σαν πολίτης αυτού του τόπου για τη δουλειά που κάνετε και για αυτά που προσφέρετε!

Παρακολούθησα τι ειπώθηκε στην εκπομπή του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου, γιατί δυστυχώς δεν πρόλαβα να σας δω τη Δευτέρα. Σας χάρηκα και εσάς και τον κύριο Τσελέντη γιατί τα λέτε έξω από τα δόντια και σαν σωστοί επιστήμονες έχετε το θάρρος να λέτε τη γνώμη σας, χωρίς να γλείφετε κανέναν. Όσο για την πολιτεία και τη βοήθεια που σας προσφέρει, την ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια ότι είναι απούσα και ιδιαίτερα για σας.

Ευχαριστώ πολύ για όσα κάνετε και μας ενημερώνετε και ελπίζω να συνεχίσετε το σπουδαίο έργο σας έτσι ακριβώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση

Αυτό που εγώ προσωπικά θα ήθελα να σας πω, είναι πως η πολιτεία δεν είναι απούσα.

Αυτό που πρέπει να κάνει η πολιτεία, είναι να κινητοποιείται και να βρίσκεται σε ετοιμότητα και οι αρμόδιοι πολιτικοί μηχανικοί να επισκέπτονται από κοντά τις περιοχές, ούτως ώστε να κάνουν τις σχετικές αυτοψίες.

Μέσω του Παρατηρητηρίου των Σεισμών προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να τους προτρέψουμε, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Μάλιστα, σήμερα ενημερώθηκα πως συνεργείο πολιτικών μηχανικών που έχει αποστείλει ο ΟΑΣΠ, διεξάγει κτιριακούς ελέγχους στη σεισμόπληκτη περιοχή της Φωκίδας.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης