Μία άνευ προηγουμένου τραγωδία εκτυλίχτηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Αίγυπτο, καθώς τουλάχιστον 73 νεκροί βρήκαν τραγικό θάνατο και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πορτ Σάιντ, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα της Αλ Μασρί με την Αλ Αχλί.

Οι οπαδοί της Αλ Μασρί, όταν κατακυρώθηκε γκολ που θεώρησαν ότι είναι οφσάιντ, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αρχίζοντας να κυνηγούν τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν, με την κατάσταση να ξεφεύγει πέρα από κάθε έλεγχο, όταν οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν και με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς, ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας οι νεκροί έχουν φτάσει τους 73.

Οι θάνατοι των περισσότερων οπαδών οφείλονται είτε σε ασφυξία είτε από χτύπημα στο κεφάλι, όπως λένε οι αναφορές των Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι παίκτες μάλιστα, υποστήριξαν ότι είχαν γεμίσει με πτώματα τα αποδυτήρια, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να ανέβει ο αριθμός των νεκρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι οι μεγαλύτερες της χώρας και το μίσος ανάμεσά τους είναι τεράστιο.

Μετά την είδηση των φονικών επεισοδίων στο Πορτ Σάιντ, επεισόδια σημειώθηκαν στο Κάιρο, ενώ ακυρώθηκε ένα άλλο παιχνίδι.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης