Άρση βαρών σε πάγκο: Χρυσό μετάλλιο για τον Μπακοχρήστο στο Λονδίνο, «ασημένιος» ο Κουλούμογλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 18:01
Άρση βαρών σε πάγκο: Χρυσό μετάλλιο για τον Μπακοχρήστο στο Λονδίνο, «ασημένιος» ο Κουλούμογλου

Μία έγκυρη προσπάθεια στα 162 κιλά ήταν αρκετή για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, προκειμένου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -54 κιλών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενείται στο Μάντσεστερ.

Από την πλευρά του, ο Πασχάλης Κουλούμογλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -59 κιλά, αφού παρά την υπερπροσπάθεια (προσπάθησε δις να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ), δεν μπόρεσε στο φινάλε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χιλιανού Χουάν Κάρλος Γκαρίδο.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Δημήτρης Μπακοχρήστος ξεκίνησε τις προσπάθειές του στα 162 κιλά, τα οποία κατάφερε να σηκώσει μόλις στην τρίτη προσπάθεια, που ωστόσο αποδείχθηκε υπεραρκετή για να τον φέρει στην κορυφή της κατηγορίας.

Ο βασικός του αντίπαλος, ο Γάλλος Μπουρλόν, δεν μπόρεσε να πάρει κατάταξη, αφού ήταν άκυρος τόσο στα 160 κιλά (πρώτη προσπάθεια), όσο και στα 165 κιλά (δεύτερη και τρίτη προσπάθεια)

Από τη μεριά του ο Κουλούμογλου έδωσε μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης με τον Χιλιανό Γκαρίδο.

Στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 173 κιλά, ήταν άκυρος στη δεύτερη στα 178κ., ενώ επιχείρησε να σηκώσει 180 κιλά στην τρίτη προσπάθεια.

Τελικά η προσπάθειά του δεν ήταν επιτυχημένη, μένοντας έτσι στην δεύτερη θέση, με τον Χιλιανό να κατακτά την πρώτη με 177 κιλά (στην δεύτερη προσπάθεια). Τρίτος με 170 ήταν ήταν ο Χέρμπερ Ακεϊτούνο από το Ελ Σαλβαδόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 18:11