Σε ένα από τα χειρότερα βράδια της σύγχρονης ευρωπαϊκής του ιστορίας, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 8-5 από την Μπρέσια στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά, για την 9η αγωνιστική του Champions League υδατοσφαίρισης. Ένα αποτέλεσμα, προϊόν κάκιστης εμφάνισης, που βγάζει τους πρωταθλητές Ευρώπης ουσιαστικά «νοκ-άουτ» από τη διεκδίκηση της πρωτιάς στον Α΄ όμιλο, αλλά ταυτόχρονα θέτει εν κινδύνω ακόμη και την πρόκρισή τους στο final-8 του Βελιγραδίου.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας, που προπορεύονται αήττητοι στον όμιλο, έκαναν το «2 στα 2» στις αναμετρήσεις τους με τους «ερυθρόλευκους» και τους υποχρέωσαν στην τρίτη συνολικά ήττα τους (δεύτερη συνεχόμενη) στη φετινή διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός, παγιδευμένος στη δυνατή άμυνα και τον αργό ρυθμό των Ιταλών, με κακές επιλογές και πολλά λάθη στην επίθεση, βρέθηκε να χάνει 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο από δύο γκολ του Πρεσούτι και μάλιστα ο Μπίγιατς απέτρεψε το 0-3, αποκρούοντας το σουτ του Ρεντζούτο σε κόντρα επίθεση. Η εικόνα παρέμεινε αναλλοίωτη και στη δεύτερη περίοδο, με τους “ερυθρόλευκους” να κλείνουν “άσφαιροι” το ημίχρονο και να βρίσκονται στο -3 από γκολ του Λάζιτς. Οι γηπεδούχοι είχαν 0/6 στον παίκτη παραπάνω στα δύο πρώτα οκτάλεπτα και ελάχιστα απείλησαν τον Τεσάνοβιτς, που είχε στο διάστημα αυτό έξι αποκρούσεις (οι περισσότερες εύκολες), έναντι εννέα του Μπίγιατς.

Μετά από σχεδόν 18 “άγονα” λεπτά, ο Γιώργος Δερβίσης πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, αφού όμως προηγουμένως ο Λουόνγκο είναι ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0. Το… ξεκόλλημα που περίμενε ο Θοδωρής Βλάχος δεν ήρθε ποτέ και η Μπρέσια έφτασε να προηγείται 6-1. Το προσωπικό κρεσέντο του Φιλίποβιτς με τρία διαδοχικά γκολ έδωσε ελπίδες στους πρωταθλητές Ελλάδας (6-4, έξι λεπτά πριν τη λήξη), αλλά ο Λουόνγκο αξιοποίησε την τρίτη ποινή του Δερβίση, νίκησε τον Ζερδεβά (που αντικατέστησε τον Μπίγιατς προς το τέλος της τρίτης περιόδου) και σταμάτησε την “ερυθρόλευκη” αντεπίθεση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-1, 2-3, 3-2

Διαιτητές: Τεϊσίδο (Ισπανία), Κόριζνα (Πολωνία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε, Πρεσούτι 2, Κονσταντίν Μπικάρι, Λάζιτς 2, Βαπένσκι, Ρεντζούτο, Τ. Τζιανάτσα, Αλεζιάνι 1, Λουόνγκο 3, Ντι Σόμα, Τζίτο, Μ. Τζιανάτσα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης