Zougla Newsroom

Στο… στόχαστρο τους έχουν βάλει αθλητές αλλά και σύλλογοι τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος.  Καταγγελίες που έχουν φτάσει στο zougla.gr αφορούν στις ενέργειες ή της παραλείψεις (;) των υπευθύνων για διάφορα θέματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι αθλητές και οι επικεφαλής των συλλόγων, υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν αν και ποιους έχει ορίσει η Ομοσπονδία για τις θέσεις του «Εθνικού – Ομοσπονδιακού  προπονητή και Τεχνικούς  Σύμβουλους  για τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα του Πήλινου Στόχου».  

Άγνωστο παραμένει αν έχουν συγκροτηθεί Προεθνικές Ομάδες στις κατηγορίες ΑΓΕΝ των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων του Πήλινου Στόχου και με βάση ποια κριτήρια και προϋποθέσεις έγιναν. «Θολό» επίσης είναι και το πλαίσιο για τα κριτήριο συγκρότησης των Εθνικών ομάδων. Καταγγελίες από ανθρώπους του χώρου της σκοποβολής λένε ότι «για τις διεθνείς συμμετοχές αθλητών θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΚΟΕ, ύστερα από προτάσεις των τεχνικών και βάσει των απαιτήσεων της Ε.Ο.Ε».

Επίσης, φαίνεται να υπάρχουν δυο κατηγορίες αθλητών. Στον «Κανονισμό Οργάνωσης & Διεξαγωγής του Αθλήματος και την Επιτροπή Προγραμματισμού και Αθλητικού Σχεδιασµού (Ε.Π.Α.Σ)» αναφέρονται οι υποχρεώσεις και οι παροχές προς τους Αθλητές Υψηλού Αθλητισμού αλλά δεν αναφέρονται, αντίστοιχα, οι υποχρεώσεις και οι παροχές για τα μέλη των Εθνικών και των Προεθνικών Ομάδων. «Μην ξεχνάμε ότι στο άθλημα της Σκοποβολής αθλητές και σύλλογοι προσπαθούν να επιβιώσουν έχοντας στη διάθεση τους ελάχιστα μέσα και κάθε βοήθεια ή στήριξη είναι απαραίτητη» λέει αθλητής με μεγάλη εμπειρία και παρουσία στο χώρο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο ότι στη χώρα μας η σκοποβολή δεν είναι ιδιαιτέρα διαδεδομένη, η Ομοσπονδία έχει εκφράσει την βούληση να προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν έχει συσταθεί «Επιτροπή προγραμματισμού και Αθλητικού σχεδιασμού και ποια είναι τα μέλη που την αποτελούν. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης