Μπαχ: «Πρόωρη κάθε απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 10:17
Μπαχ: «Πρόωρη κάθε απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Θα ήταν «πρόωρο» να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, σε συνέντευξη του στους New York Times.

«Για εμάς δεν θα ήταν υπεύθυνο σήμερα και θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση» δήλωσε ο Μπαχ. «Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση. Φυσικά εξετάζουμε διάφορα σενάρια» συμπλήρωσε.

Η ΔΟΕ έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας γι΄ αυτό το θέμα και έως τώρα δεν υπάρχει καμία σχετική σύσταση, όπως είπε ο Μπαχ. «Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν υπεύθυνο, με κανέναν τρόπο, να ορίσουμε μια ημερομηνία ή να πάρουμε αμέσως μια απόφαση, η οποία θα βασίζεται σε εικασίες για μελλοντικά γεγονότα» ανέφερε.

Η ΔΟΕ έχει επικριθεί έντονα από πολλούς αθλητές, ανάμεσά τους και την Κατερίνα Στεφανίδη, που είναι αντίθετοι στην ιδέα να αγωνιστούν αυτό το καλοκαίρι.

Ο Τόμας Μπαχ βέβαια είπε ότι η υγεία όλων αποτελεί προτεραιότητα. «Η απόφαση της ΔΟΕ δεν θα καθοριστεί από κανένα οικονομικό συμφέρον» ανέφερε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 10:44