Με μεγάλο συναγωνισμό καλές επιδόσεις και στιγμές χαράς που μόνο ο κλασικός αθλητισμός ξέρει να προσφέρει ολοκληρώθηκε και η 2η ημέρα των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών (105ο) – γυναικών (83η) το οποίο διεξήχθη για 4η συνεχή χρονιά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πάτρας.

Ξεχώρισαν η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ με νέο φετινό ρεκόρ 4.83μ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ο Μίλτος Τεντόγλου που συνέχισε σταθερά στα μεγάλα άλματα και αναδείχθηκε νικητής με 8.22μ, ενώ νταμπλ στις νίκες της έκανε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, η οποία μετά τα 1.500μ την 1η ημέρα κέρδισε και στα 800μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βαθμολογία, και ενώ απομένει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων στη Θεσσαλονίκη, προηγείται στους άνδρες ο Ολυμπιακός με 152β και στις γυναίκες ο ΓΣ Κηφισιάς με 167β.

Η Στεφανίδη με το 4.83μ κέρδισε και το βραβείο που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ στη μνήμη του πρώην αντιπροέδρου του Γιάννη Σταματόπουλου, για την επίτευξη της κορυφαίας επίδοσης στη διοργάνωση.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης ξεκίνησε τα άλματα αφού ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι άλλες αθλήτριες, ενώ δοκίμασε τρεις φορές να υπερβεί τα 4.92μ προκειμένου να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ελένη Κλαούντια Πόλακ με 4.41μ και το χάλκινο η Γεωργία Στεφανίδη, αδελφή της Κατερίνας με 4.16μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθα για το Πανελλήνιο ρεκόρ, βλέπω στην προπόνηση ότι είμαι έτοιμη να τα καταφέρω, αλλά υπάρχει μια αστάθεια ακόμη πάνω στον αγώνα και δρομικά αλλά και με τις αποφάσεις των κονταριών. Νομίζω ότι στο 4.92 αν δεν είχα πάρει το μεγαλύτερο κοντάρι θα τα είχα καταφέρει. Θα συνεχίσω στο Μπρούνο Τζάουλι και μετά στη σειρά του Diamond League σε Μπέρμιγχαμ, Παρίσι Ζυρίχη και Βρυξέλλες. Ακολουθεί ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής και μετά μία προετοιμασία για την Ντόχα», είπε η Στεφανίδη μετά τη νίκη της.

Ο Τεντόγλου επικράτησε στο μήκος με 8,22 μ., ενώ δεύτερος με εξαιρετική εμφάνιση και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Αλέξανδρος Περιστέρης με 7,80 μ. και τρίτος ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,75 μ.

«Ήταν ένας κακός αγώνας. Δεν μου «βγήκε» τίποτα, ένα άλμα όπως θα το ήθελα. Είμαι πολύ καλά και περίμενα κάτι καλύτερο. Υπερασπίστηκα τον τίτλο μου και κατέκτησα ένα ακόμη πρωτάθλημα. Στο Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων πάω για τη νίκη αλλά θέλω και μια καλή επίδοση. Στη συνέχεια έχω τον τελικό του Ντάιαμοντ Λιγκ, Βαλκανικούς αγώνες ίσως κάποιο μίτινγκ και βέβαια ο μεγάλος στόχος που δεν είναι άλλος φέτος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα», τόνισε ο Τεντόγλου.

Ο Κώστας Μπανιώτης μετά από καλή εμφάνιση στον τελικό του ύψους, πήρε τη νίκη με 2.24μ, με δεύτερο τον Αντώνη Μέρλο με 2,15 μ. και τρίτο τον Δημήτρη Χονδροκούκη με 2.08μ.

«Βρήκα τον ρυθμό μου και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο Μπρούνο Τζάουλι θα προσπαθήσω για το καλύτερο, θέλει όμως τακτική γιατί έχουμε 4 προσπάθειες. Είμαι πολύ καλά και χαρούμενος που κατέκτησα ένα ακόμη πρωτάθλημα», είπε ο Μπανιώτης.

Στο μήκος γυναικών η Έφη Κολοκυθά επιβεβαίωσε την καλή της αγωνιστική κατάσταση και αναδείχθηκε νικήτρια στο μήκος με 6,47 μ. (-0,2) ενώ είχε ακόμη έγκυρο άλμα στα 6,17 μ. και 6,42 μέτρα, άλμα με το οποίο κατάφερε να απαντήσει στην Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός) που προηγούνται μετά τη δεύτερη προσπάθεια. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου, η οποία κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση στον πρωινό προκριματικό είχε πετύχει 6,54μ, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Την φετινή της επίδοση βελτίωσε και η η Λίλη Αλεξούλη με 6,41 μ. στη δεύτερη προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 6,25 μ. και 6,33 μέτρα, ενώ Τρίτη ήταν η Ελένη Κουτσαλιάρη με 6,32 μ.

«Χαίρομαι πάρα πολύ, είμαι πρωταθλήτρια στο μήκος, ένας τίτλος που μου έλλειπε. Έχω κερδίσει στα σύνθετα, στα 100μ εμπόδια, στα 60μ κλειστού αλλά πρώτη φορά στο μήκος. Όλα πήγαν καλά, βγαίνει ο προπονητικός προγραμματισμός και μπόρεσα να κάνω καλά και μεγάλα άλματα όπου δείχνει ότι έχω σταθεροποιηθεί. Ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Ομάδων» , είπε η Κολοκυθά.

Το πρώτο νταμπλ της καριέρας της σε ανοιχτό στίβο έκανε σήμερα η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου που τερμάτισε τα 800 μ. σε 2.08.31 σε μία κούρσα που δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα για να φτάσει στην πρώτη θέση. Η Βικτόρια Τσόλη ήταν δεύτερη με 2.10.11 και η Κατερίνα Κουτλή με 2.11.39.

 «Δεν περίμενα ότι θα πάω τόσο καλά. Ήμουν πολύ κουρασμένη από την χθεσινή κούρσα (σ.σ. 1.500μ) όμως χάρις στη στήριξη των προπονητών μου Παπαχρήστου-Νακόπουλος που με στηρίζουν πάντα στα δύσκολα, έτσι και σήμερα και κατάφερα να κάνω το πρώτο νταμπλ στον ανοιχτό στίβο. Συνεχίζουμε στο Ευρωπαϊκό Ομάδων και θα κάνω για την εθνική μας το καλύτερο», δήλωσε η Γιαννοπούλου.

Η Άννα Κιάφα ήταν η νικήτρια στα 400 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία απέφυγε τα τεχνικά λάθη στα τελευταία εμπόδια κι έτσι τερμάτισε πρώτη σε 58.38 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 58.81 της Λάρισας. Η Ολυμπία Καραγιάννη έμεινε στη δεύτερη θέση με 58.89, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ελπίδα Τόκα με 59.01.

«Τέλεια, τέλεια! Δεν μπορώ να το πιστέψω, νομίζω ότι δεν έχω τρέξει… Η ψυχολογία μου ήταν χάλια γιατί δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Κ23 είχα απογοητευτεί, αλλά τώρα έκανα μια πολύ καλή κούρσα με βοήθησε βέβαια και ο συναγωνισμός με τις συναθλήτριές μου στο αγώνισμα κι έτσι βγήκε αυτό το ατομικό ρεκόρ. Αφιερώνω τη νίκη μου στον προπονητή μου», ήταν οι δηλώσεις της Κιάφα μετά τη νίκη της.

Την πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από τα 51.00 έκανε σήμερα ο Κώστας Νάκος στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών και αναδείχθηκε νικητής στη διοργάνωση για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Ο αθλητής διένυσε την απόσταση σε 50.98με δεύτερο τον Δημήτρη Λεβαντίνο με 51.80 και τρίτο τον Άρη Δρίτσα με 51.85.

«Επιτέλους έσβησα από τον πίνακα το 51… νιώθω υπέροχα, ατομικό ρεκόρ και τέταρτο πρωτάθλημα πώς να μην είμαι ευχαριστημένος… Τώρα πια η ψυχολογία μου ανέβηκε στο κατακόρυφο και θα κάνω ότι καλύτερο με την εθνική ομάδα. Αυτή η χρονιά ήταν εξελίχθηκε τέλεια, κέρδισα και στον κλειστό. Θέλω να επισημάνω ότι η προπονήτρια μου είναι αναπληρώτρια στη Ρόδο και υπήρχαν προβλήματα στην προετοιμασία μου», είπε από την πλευρά του ο Νάκος.

Η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) στον πρώτος της αγώνα φέτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε νικήτρια στη σφυροβολία με 65,99 μ. κι έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων της με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Η Ηλιάνα Κοροσίδου ήταν δεύτερη με 61,77 μ. και η νεάνιδα Σταυρούλα Κοσμίδου τρίτη με 60,20 μέτρα.

Η Ειρήνη Βασιλείου αναδείχθηκε για πρώτη φορά πανελληνιονίκης στην απόσταση των 200 μέτρων με 23.79 και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Επίσης νέα ατομικό σημείωσε η Κορίνα Πολίτη που ήταν δεύτερη με 24.17, ενώ τρίτη κατετάγη η Γρηγορία Κεραμιδά με 24.22.

«Ήρθα στο πρωτάθλημα να τρέξω 400 μέτρα αλλά ένιωσα ενοχλήσεις στο πόδι μου και δεν μπόρεσα να τρέξω χθες και σύμφωνα και με τη σύσταση του γιατρού. Όμως έσφιξα τα δόντια και είπα να τρέξω για το σύλλογό μου. Είμαι χαρούμενη που κέρδισα το πρωτάθλημα στα 200μ.», τόνισε η Βασιλείου.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Παναγιώτης Τριβυζάς υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του αφού αναδείχθηκε νικητής με 21.11. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 21.28, ενώ το χάλκινο μετά το χρυσό στα υψηλά εμπόδια πήρε ο Κώστας Δουβαλίδης.

«Μετά από δύο 400άρια έκανα και 200μ. Με εξιτάρισε ο έντονος συναγωνισμός με τους συναθλητές μου και παρόλη την κούραση ήθελα αυτή τη νίκη που είναι η δεύτερη συνεχόμενη. Μπορώ να τρέξω την απόσταση κάτω από τα 21’’ και ελπίζω αυτό να μου βγεί στο Μπρούνο Τζάουλι για να δώσω βαθμούς στην Ελλάδα μας. Επικεντρώνομαι πλέον μόνο στα 200μ και βέβαια στη σκυταλοδρομία 4χ100 και 4χ400μ.», τόνισε ο Τριβυζάς.

Η Αναστασία Μαρινάκου μετά τη δεύτερη θέση στα 1.500 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στα 5.000 με 16.38.43 επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Η Μαρινάκου επέστρεψε στις νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2016 και τη διοργάνωση, που είχε γίνει στο ίδιο στάδιο. Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ζωή Ανδρικοπούλου που πέτυχε 16.53.85, ενώ τρίτη ήταν η Στεφανία Λεοντιάδου με 16.58.39.

«Ο πρώτος επίσημος αγώνας μου στα 5.000μ. και κατάφερα να κερδίσω το πρωτάθλημα. Είμαι καλά έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου και προγραμματίζουμε με τον προπονητή μου τους επόμενους αγώνες μου και φυσικά το Μπρούνο Τζάουλι. Αγωνίστηκα στα 5.000μ. για καθαρά προπονητικούς λόγους», δήλωσε η Μαρινάκου.

Η Βαγγελιώ Σοφάνη (ΠΓΣ) αναδείχθηκε νικήτρια στη σφαιροβολία με 15,08 μ, ενώ ο Μάριος Αναγνώστου μετά την καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 επικράτησε στα 5.000 μ. με 14.32.88.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Εράλντο Κεραμάς αναδείχθηκε νικητής στα 800 μ. με 1.49.36 επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση. Ο αθλητής άφησε πίσω του τον Χρήστο Κοτίτσα, που επίσης κάνει καλή χρονιά, με 1.49.83 και στην τρίτη τον Θανάση Καλάκο με 1.50.53.

«Ήταν μια πολύ καλή κούρσα που έδωσε χρόνο κάτω από 1.50 που είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, ακολουθήσαμε γρήγορη τακτική και κατάφερα να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Θα αγωνιστώ στη συνέχεια με την εθνική Αλβανίας στο Μπρούνο Τζάουλι στην 4η κατηγορία όπου θα έχει υψηλό συναγωνισμό και ελπίζω να κάνω μια καλή επίδοση», είπε ο Κεραμάς.

Ο έφηβος Γεράσιμος Καλογεράκης αναδείχθηκε πρωταθλητής στον ακοντισμό με 68,78 μ. και άφησε δεύτερο τον Γιώργο Φωτεινόπουλο με 68,67 μ. και στη τρίτη τον Θοδωρή Μηνασίδη με 67,91 μέτρα. Ο Κύπριος Γιώργος Κονιαράκης ήταν νικητής στη δισκοβολία με 58,77 μ. και ο Ιάσωνας Θανόπουλος (δεύτερος με 53,95 μέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης