Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων και παράλληλα η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πρωταθλητές Ελλάδας στο αγώνισμα του απλού αναδείχτηκαν δύο παιδιά από τις ηλικιακές κατηγορίες παίδων-κορασίδων. Στους νέους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο 15άχρονος Αλέξανδρος Μαδέσης, που στις αρχές του μήνα είχε σηκώσει το τρόπαιο και στο απλό παίδων! Στις νεάνιδες πήρε την πρωτιά η 13χρονη Λεμονιά Γκαϊντατζή, η οποία ήταν φιναλίστ στον αντίστοιχο φετινό τελικό των κορασίδων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής από το Ηράκλειο Αττικής, που αγωνίζεται στο Π.Κ.Δ. Ταύρου, πέτυχε κάτι μοναδικό στα χρονικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων με τις πρωτιές σε παίδες και νέους στην ίδια σεζόν! Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ το 1ο φαβορί, τον Γεράσιμο Πετρή.

Η αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας ήταν νούμερο 4 στα seeding, είχε ήττα στην πρώτη φάση, αλλά με καταπληκτικές εμφανίσεις απέσπασε τα πρωτεία από τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου νικώντας τη στον τελικό με 3-1. Τελευταία είχε πετύχει ανάλογη διάκριση στην ηλικία της η σπουδαία Φωτεινή Γαλανού (το 1973, έχοντας πάρει τον τίτλο και στις κορασίδες) και ακόμα παλιότερα και στα 10 της η τρομερή Μαρία Λουκά (1960)!

Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο το πρωτάθλημα έγινε χωρίς θεατές στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και με τους γνωστούς περιορισμούς. Αθλητές κι αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο και αποχαιρέτησαν αυτή την περίεργη και πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά μαζί με τους προπονητές, τους εκπροσώπους σωματείων και τους διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Ζήσης Δουκέρης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

-. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης