Συναδινός: «Προχωράμε...»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 17:21
Συναδινός: «Προχωράμε...»
Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, χάρη στις συνέργειες με άλλα Υπουργεία, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, κατά την ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου με επικεφαλής την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, στην αίθουσα «Αθηναϊκό Σαλόνι» του Ακροπόλ Παλάς. Στο πάνελ ήταν επίσης ομιλητές, οι υφυπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Στρατής και Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Βλαζάκη. «Προχωράμε τονίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι απαραίτητος και περιζήτητος διότι είναι κοινωνικά χρήσιμος, ας μην υπάρχουν πλέον τα παχυλά κονδύλια από τον ΟΠΑΠ. Εμείς θέλουμε ο χώρος του αθλητισμού να λειτουργήσει με τον δικό μας τρόπο, δηλαδή με αξιοπιστία, διαφάνεια, χωρίς αυθαιρεσίες, χωρίς παρανομίες και κυρίως με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσημο», έστειλε μήνυμα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Αναλυτικά, η ομιλία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού:

«Εμείς εκλαμβάνουμε τον αθλητισμό, ως μία πολύπλοκη κοινωνική δραστηριότητα, η οποία με σωστούς όρους και σωστές προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει στην αρμονική και πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Είναι μια δραστηριότητα που έχει άμεση σχέση με την Υγεία, με την ποιότητα ζωής των πολιτών στις πόλεις και στα χωριά. Είναι μία δραστηριότητα που εκτός της κυριακάτικης τελετουργίας στα γήπεδα περικλείει την καθημερινότητα των πολιτών και των νέων ανθρώπων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά κάθε μέρα όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής νεολαίας: στα γήπεδα, στα προαύλια των σχολείων, στους χώρους όπου τα παιδιά παίζουν, αθλούνται, ψυχαγωγούνται και περνάνε την καθημερινότητα τους.

Ο Αθλητισμός είναι μία δραστηριότητα που ακουμπάει σε πολλούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, και υπό αυτό το πρίσμα τρέχουμε κοινές δράσεις με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Τουρισμού, με το Υπουργείο Εσωτερικών. Έχουμε συνέργειες, που ενισχύουν το όραμά μας για τον αθλητισμό. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, εδώ και τρία χρόνια συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε κάθε χρόνο 45.000 παιδιά της Γ΄ Δημοτικού να έχουν τη δυνατότητα μέσω ενός προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης να χρησιμοποιούν τις πισίνες για να καταφέρουμε να περιορίσουμε τους κινδύνους που εμφανίζονται κάθε καλοκαίρι στη θάλασσα για όλους μας.

Με το Υπουργείο Παιδείας επίσης έχουμε συνεργαστεί ώστε να ρυθμίζουμε τα θέματα των απουσιών μαθητών -αθλητών που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες. Σημειώνω ότι μέχρι πρόσφατα, δηλαδή πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη δική μας Κυβέρνηση, αυτό το θέμα δεν είχε ρυθμιστεί, με αποτέλεσμα παιδιά που έφερναν διακρίσεις να μένουν στην ίδια τάξη λόγω πολλών απουσιών! Αυτή η κυβέρνηση ήταν που ρύθμισε και τις άδειες των προπονητών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οποίοι έβγαιναν ως αδικαιολογήτως απόντες από τις Υπηρεσίες τους γιατί αναγκαζόντουσαν να λείπουν με τους αθλητές τους σε μεγάλες διοργανώσεις. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά είναι κάποια αυτονόητα και εύλογα ζητήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίζουμε και να τακτοποιήσουμε από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τέλος, με το Υπουργείο Παιδείας υπογράφτηκε και μία ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά οι μαθητές που χάνουν μαθήματα για αγώνες θα μπορούν να έχουν ενισχυτική διδασκαλία.

Σε τις συνέργειές μας με το Υπουργείο Τουρισμού δίνουμε αιγίδες για τη συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με βασικό όρο οι αγώνες να συνδέονται με συγκεκριμένους ιστορικούς τόπους της χώρας και αξιοθέατα, ώστε να συνδυάζεται και μία μορφή επισκεψιμότητας σε μουσεία και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σημαντικό θα ήταν να αναφέρω και το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες, και το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα σε κατοίκους νησιωτικών περιοχών που είναι αθλητές να μπορούν να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των εξόδων των μεταφορών τους. Προχωράμε τονίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι απαραίτητος και περιζήτητος διότι είναι κοινωνικά χρήσιμος, ας μην υπάρχουν πλέον τα παχυλά κονδύλια από τον ΟΠΑΠ. Εμείς θέλουμε ο χώρος του αθλητισμού να λειτουργήσει με τον δικό μας τρόπο, δηλαδή με αξιοπιστία, διαφάνεια, χωρίς αυθαιρεσίες, χωρίς παρανομίες και κυρίως με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσημο».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 17:24