Οι διοργανωτές του US Open απάντησαν στην απόφαση των ομολόγων τους στο γαλλικό Open να «μετακινήσουν» το τουρνουά τένις τον Σεπτέμβριο, επικρίνοντας τις μονομερείς αλλαγές στο ημερολόγιο του Grand Slam.

Όπως είναι γνωστό, οι διοργανωτές Roland Garros μετέθεσαν το τουρνουά από τον Μάιο στις 20 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αλλαγή φέρνει το τουρνουά μία εβδομάδα μετά τον τελικό του US Open και έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις με πολλά τουρνουά ATP και σε WTA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοσπονδία τένις των Ηνωμένων Πολιτειών (USTA) δήλωσε ότι δεν προβλέπεται να αλλάξει το πρόγραμμα για τις 25 Αυγούστου-13 Σεπτέμβρη και υπογράμμισε ότι τυχόν αλλαγές θα γίνουν μόνο μετά από διαβούλευση με άλλους ενδιαφερόμενους.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται ενωμένος, αναγνωρίζουμε ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα πρέπει να γίνει μονομερώς. Ως εκ τούτου, η USTA θα το έκανε μόνο σε πλήρη διαβούλευση με τα άλλα τουρνουά του Grand Slam, το WTA και το ATP, το ITF και τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένου του Laver Cup» ανέφερε η ανακοίνωση.

Το τουρνουά του Laver Cup, προωθούμενο έντονα από Φέντερερ και Ναδάλ, υποτίθεται ότι θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη Βοστώνη, αλλά τώρα θα συγκρουστεί με το γαλλικό Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές του Wimbledon δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εργάζονται στη βάση ότι το Grand Slam χόρτο θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου, ενώ οι διοργανωτές του Australian Open συνεχίζουν να εργάζονται για το συνηθισμένο ξεκίνημα του Ιανουαρίου για την έκδοση του 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης