Τόκιο 2020: Μέλος της Σερβίας θετικό στον Covid-19 κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, 16:45
Τόκιο 2020: Μέλος της Σερβίας θετικό στον Covid-19 κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία

Ένα από τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Σερβίας που εξετάστηκε κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία, έδειξε θετικό στον Covid-19. Είναι το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε μέλος ομάδας που έφτασε από το εξωτερικό στη χώρα, όπως ανέφερε το NHK.

Ένα από τα πέντε μέλη της ομάδας κωπηλασίας που έφτασε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 βρέθηκε θετικό κατά τη διάρκεια τεστ στο αεροδρόμιο Χανέντα το Σάββατο το βράδυ, ανέφερε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Αμέσως πήγε σε ιατρική μονάδα, ενώ τα άλλα τέσσερα μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστή εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο, σημείωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η σερβική ομάδα είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει στην πόλη Νάντο στο νομό Τογιάμα, στην κεντρική Ιαπωνία, για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας Covid-19, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου εν μέσω ανησυχίας ότι η εισροή χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα άλλο κύμα κρουσμάτων στη χώρα.

Ένα από τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντα είχε εξεταστεί θετικό κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία τον Ιούνιο και ένα δεύτερο μέλος επιβεβαιώθηκε επίσης ότι είχε τον ιό λίγες ημέρες αργότερα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, 16:47