Την κλήρωση της πρώτης φάσης του Europa Cup, της νεοσύστατης διοργάνωσης υδατοσφαίρισης της LEN, σχολίασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος.

«Το μεγάλο ραντεβού για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη. Η νέα όμως διοργάνωση της Ευρωπαΐκής Ομοσπονδίας, το Europa Cup, αποτελεί ουσιαστικό κέρδος για τους παίκτες και τους προπονητές των εθνικών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν πλέον δύο μεγάλα τουρνουά, αυτό της αρχικής και εκείνο της τελικής φάσης, που θα έχουν σε εγρήγορση τους πάντες. Θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν έχουμε πλέον να ασχολούμαστε με καμπ αλλά με επίσημα παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο Βλάχος και συνέχισε:

«Εχουμε απέναντί μας δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, την Κροατία και τη Σερβία. Στον όμιλο επίσης υπάρχει μία υπολογίσιμη ομάδα, όπως είναι πάντα η Ολλανδία. Θεωρώ ότι έχουμε τις ευκαιρίες να προκριθούμε στην τελική φάση των αγώνων».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παράλληλα προανήγγειλε δύο καμπ προετοιμασίας της εθνικής, ένα το Νοέμβριο και ένα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ενώ υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της χρονιάς θα δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, περιμένοντας να δει ποιοι θα τις αξιοποιήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει τον Φεβρουάριο, επί κροατικού εδάφους, τη Σερβία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Τουρκία, διεκδικώντας μία από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην τελική οκτάδα.

Μάλιστα, το παρθενικό final-8 της διοργάνωσης είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί στη χώρα μας, εφόσον βρεθεί λύση με τις ημερομηνίες (η τελική φάση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 5-8 Απριλίου, που συμπίπτει με το Πάσχα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης