Η ΑΕΚ νίκησε άνετα στις 7 Μαρτίου τον Γ.Ν.Ο.Ν. « Ο ΑΡΗΣ» με 33-17 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αττικής, παραμένοντας αήττητη. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Ε.Σ.Χ.Α., οι κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση, που τους δίνει το εισιτήριο για την απευθείας συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων,  που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα γίνει στην πόλη της Αθήνας.

Ο αγώνας διεξήχθη στην «Αίθουσα Κασιμάτης» Ο.Α.Κ.Α. και ήταν στα πλαίσια της όγδοης αγωνιστικής Β’ φάσης Ε.Σ.Χ.Α., με τη συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο τέταρτος αγώνας μέσα σε 10 ημέρες για τους αθλητές του Αλέξη Αλβανού, με απολογισμό μία νίκη στο πρωτάθλημα Νέων και τρεις νίκες στο πρωτάθλημα Εφήβων.

Η νίκη και η κατάκτηση της 1ης θέσης πανηγυρίστηκε από τους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι δέχτηκαν και το χειροκρότημα από τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι. Στο 10ο λεπτό το σκορ ήταν (7-3) με 4 γκολ από τον Κοτσιώνη. Στο σημείο εκείνο ο προπονητής του φιλοξενούμενων Αθανάσιος Τούτσης άλλαξε την άμυνα του σε 5 συν 1, βάζοντας μαν του μαν στον Κοτσιώνη. Οι παίκτες του κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να πλησιάσουν στο ένα γκολ (8-7) στο 14λεπτο. Το ημίχρονο τελείωσε με την Ένωση να προηγείται (16-13).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της ΑΕΚ πέρασε στο αγωνιστικό χώρο τους Βασιλακάκη, Αθανασάκο και Σφαέλο στις θέσεις του Μπαμπατζανίδη, Στάθη Μ. και Κοβάνη.

Με τον Βασιλακάκη να κατεβάζει ρολά και τους Αθανασάκο, Δικαιούλια να κλείνουν τους διαδρόμους στην άμυνα οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και το σκορ στο 40λεπτό ήταν υπέρ τους (20-14).

Ο Γ.Ν.Ο.Ν. « Ο ΑΡΗΣ» τροποποίησε την άμυνα του σε 3-3 κάνοντας την πιο επιθετική αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Αλέξη Αλβανό,  που βγάζοντας τον τερματοφύλακα και περνώντας 7ο παίκτη στην επίθεση, κατάφερε και την έσπαγε εύκολα.

Ο προπονητής της Ένωσης δοκίμασε τον Στάθη Μ. άσο στην άμυνα 5-1, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να κερδίσουν πολλές μπαλιές και με τον Κοτσιώνη ασταμάτητο στην επίθεση η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 50λεπτό στα 10 γκολ, κλειδώνοντας την νίκη για τους γηπεδούχους. Το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με (33-17).

Από την ΑΕΚ εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας Βασιλακάκης πραγματοποιώντας το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι του, σταματώντας ότι σουτ πήγαινε προς την εστία του, αποκρούοντας μάλιστα και ένα πέναλτι. Το ποσοστό του πλησίασε το εντυπωσιακό 85%, δεχόμενος μόλις 4 γκολ σε 30 λεπτά.

Πολύ καλή παρουσία,  ιδιαίτερα στην άμυνα είχε ο Αθανασάκος πού με την είσοδο του έκλεισε τα κενά στο κέντρο της. Εξίσου καλή παρουσία είχε ο Στάθης Μ., που ως άσος έκλεψε πολλές μπάλες από τους φιλοξενούμενους.

Επιθετικά ο Κοτσιώνης ήταν καταπληκτικός για ακόμα ένα παιχνίδι, παρόλο που μετά τα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα είχε προσωπικό παίκτη μαν του μαν πάνω του. Στο δεύτερο μέρος πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων. Το πρώτο πατώντας από τα 15 μέτρα και το δεύτερο από τα 11 μέτρα με χαμηλό σουτ στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας

Πολύ καλή παρουσία στο επιθετικό σκέλος είχαν και οι Στάθης Μ., Janca και Σφαέλος.

Από την ομάδα του Γ.Ν.Ο.Ν. «Ο ΑΡΗΣ» θετική ήταν η παρουσία της μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Αθανασίου Τούτση με τον Παιπάη στην άμυνα και τον Στάθη Π. στην επίθεση, κατάφεραν να είναι κοντά στους γηπεδούχους μέχρι το πρώτο ημίωρο. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαν καλή εικόνα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με μόνο 4 γκολ σε 30 λεπτά!

Από την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Κοτσιώνης με 9 γκολ και ακολούθησαν οι Στάθης Μ., Janca με 6 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Πρώτος σκόρερ από τον  Γ.Ν.Ο.Ν. « Ο ΑΡΗΣ» ήταν ο Στάθης Π. με 6 γκολ και ακολούθησε ο Παιπάης με 3 γκολ.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 7-3, 8-6, 12-7, 15-11, 16-13 (ημίχρονο), 18-14, 20-14, 24-14, 25-15, 28-16, 33-17 (τελικό).

ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης, Βυθούλκας, Λαζάρου, Αθανασάκος 1, Δικαιούλιας 3, Janca 4, Ασλής, Βασιλόπουλος 2, Στάθης Μ. 6, Κοτσιώνης 9, Σφαέλος 2, Βασιλείου-Τσάφος 3, Ζαφειράκης, Κοβάνης 3, Σιγαλός, Μπαμπατζανίδης, Καρράς.

Γ.Ν.Ο.Ν. « Ο ΑΡΗΣ» (Τούτσης): Ζιώγας, Θεοδώρου 2, Μιχαλόπουλος, Μπάλκος 2, Παιπάης 3, Στάθης Π. 6, Sala, Τσιβγούλης, Καραμπέκιος, Αναστασίου 2, Τόμσον, Γρέκας 1, Σάμιος, Βοιδηλος, Μουσούλης, Ξυπνητός 1

Διαιτητές: Χαραλαμπίδης, Σκλαβενίτης
Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι 5/5-1/2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης