Το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Αγώνων πανηγυρίζει η ελληνική γυμναστική, χάρη στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων, στο Μπακού.

Ο 24χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος, αφού συγκέντρωσε 15,633 βαθμούς, εκτελώντας εξαιρετικά το πρόγραμμά του, με συντελεστή δυσκολίας 6,80.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος Νικίτα Ιγκνάτιεφ (15,333 β.) και ο Τούρκος Ιμπραχίμ Τσολάκ (15,133 β.) ακολούθησαν στο βάθρο τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος είχε δείξει τις διαθέσεις του από τον προκριματικό της περασμένης Κυριακής (14/06), όταν είχε τερματίσει πάλι πρώτος με 15,733 βαθμούς.

Για τον Πετρούνια αυτός είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος μέσα σε διάστημα δύο μηνών, αφού τον Απρίλιο είχε επίσης κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ.

Ο επόμενος στόχος για τον αθλητή του Δημήτρη Ράφτη θα είναι ο μεγαλύτερος της χρονιάς και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης (23 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου), προκειμένου να πάρει αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης