Ο Κώστας Φιλιππίδης αποτελεί έναν από τους σταθερότερους αθλητές της χώρα μας, με δεδομένο ότι από το 2010 έως και σήμερα έχει αγωνιστεί σε 14 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, αριθμός που δείχνει τη δυναμική και τις δυνατότητές του. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο 30χρονος άλτης του επί κοντώ θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή εμφάνιση.
Πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν από τους καλύτερους -αν όχι στον καλύτερο- τελικούς επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Κώστας Φιλιππίδης αναχωρεί σήμερα (18:15 μέσω Φρανκφούρτης LH 1283) για το Ρίο για να πάρει μέρος για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσει μια εξίσου καλή -και ακόμη καλύτερη εμφάνιση- από την έβδομη που κατέκτησε στο Λονδίνο.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ θα είναι για μία ακόμη φορά ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Για την ακρίβεια θα είναι ένας από εκείνους που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα όπως κάθε φορά έτσι και στο Ρίο μετέχει με υψηλούς στόχους, έχοντας όμως ως βασική αρχή να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του.
«Ο στόχος της συμμετοχής μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Σε κάθε παρουσία μου σε μεγάλη διοργάνωση προσπαθώ για το καλύτερο. Το ίδιο θα επιδιώξω και στο Ρίο», είπε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο Φιλιππίδης, ο οποίος έχει ξεπεράσει φέτος τα 5.70μ, ωστόσο έχει δείξει πως είναι σε θέση για ακόμη καλύτερα άλματα.
Το επί κοντώ όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ιδιαίτερα το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ στη δεδομένη στιγμή είναι αγώνας για όλους. Τα πάντα είναι ανοιχτά και σε καμία περίπτωση προβλέψιμα», είπε ο Φιλιππίδης και εξήγησε πως… «Σε τέτοιους αγώνες δεν υπάρχουν παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα».
Με τη συμμετοχή στους Αγώνες του Ρίο ο Φιλιππίδης ολοκληρώνει μια επιτυχημένη τετραετία και ετοιμάζεται για μία νέα. «Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κύκλος που να κλείνει κάθε τέσσερα χρόνια, θεωρώ ότι σε έναν αθλητή, κυρίως υψηλού επιπέδου, υπάρχει μια ροή και μια συνέχεια στην καριέρα του η οποία δεν σταματά και μέσα από αυτή τη συνέχεια μπορεί να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος», είπε.
Αναφορικά με το αν – σε αυτό το επίπεδο – είναι διαχειρίσιμο το βάρος των προσδοκιών που δημιουργείται από τους φίλους του αθλητισμού, αλλά και τα ΜΜΕ σχετικά με μία πιθανή διάκριση, τόνισε: «Νομίζω ότι έχω δείξει πως ο τρόπος που αναπτύσσομαι μέσα στο κοινωνικό σύνολο του αθλητισμού καθώς και πέρα από αυτό, μου δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζομαι όλη αυτή τη διαδικασία και να στρέφομαι προς τη σωστή κατεύθυνση».