Την ήττα με 1-0 γνώρισε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Super League από τον Αστέρα Τρίπολης, στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση με τους νεαρούς παίκτες κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, όμως έχασε τους βαθμούς, καθώς στο 64’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε ολέθριο λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Αλβάρες να σκοράρει.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με μία ενδεκάδα, της οποίας ο μέσος όρος ήταν κάτω των 23 ετών, με αποτέλεσμα οι παίκτες της να προσπαθούν να βρουν συνοχή. Πρώτος απείλησε ο Αστέρας, ο οποίος έχει ήδη δώσει 4 ματς στο Europa League. To σουτ του Μπακασέτα στο 30΄ από καλή θέση ήταν ότι καλύτερο καταγράφηκε στο πρώτο μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 61΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με το γύρισμα του Κουρέλλα στο ύψος του πέναλτι και τον Γκροντή να πιάνει το σουτ, αλλά πρόλαβε κι έβαλε το πόδι του ο Πιπίνης και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Τελικά το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 64’. Ο Αλβάρες του Αστέρα Τρίπολης, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κωνσταντόπουλου που έχασε τη μπάλα μέσα από το χέρια του και από κοντά σκόραρε. Στο 85΄ ο Ναβάρο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντόπουλο, αλλά έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς για τους Αρκάδες.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Nova 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 64′ Αλβάρες

Κίτρινες κάρτες: Κοντοές, Φουρτάδο – Εγκόν, Φραγκουλάκης

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Βλάχος):
Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Γιάγκο, Λαγός, Γροντής (81′ Σταμάτης), Κουρέλλας, Φούντας (68′ Γκερέιρο), Παυλής (68′ Φουρτάδο).

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης):
Φάλοπ, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Τσαμπούρης, Αλβάρες, Κουρμπέλης (46′ Εγκόν), Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο (90′ Ντινιωτάκης), Μπακασέτας (59′ Φραγκουλάκης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής ΑΕΚ): «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, γι’ αυτό που έκαναν γι’ αυτά τα παιδιά. Αν μη τι άλλο, δεν έμεινε κανείς μόνος του σήμερα. Λυπάμαι που δεν τους δώσαμε τη χαρά της νίκης. Το αποτέλεσμα αδικεί την ΑΕΚ. Αυτή την εντύπωση έχω εγώ. Χρειάζεται υπομονή, είναι κρίμα, αλλά και συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά δακρυσμένα στο πρώτο ματς που έχασε η ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και υπομονή απ’ όλους για ένα καλύτερο αύριο. Εγώ δεν έχω υπομονή όμως. Ήμουν νικητής και γι’ αυτό ήρθα εδώ. Υπομονή από μένα δεν θα υπάρχει. Θα πεθαίνουμε στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να χάνει. Δεν μπορεί να χάνει. Ευχαριστούμε που μας χειροκρότησαν, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Η ΑΕΚ πρέπει να βλέπει ψηλά. Και τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι. Τα παιδιά ήθελαν τόνωση ψυχολογική. Ήθελαν να κερδίσουν. Η φανέλα είναι… ασήκωτη. Αυτά τα παιδιά θέλουν πραγματικά βοήθεια. Αν τους δείτε στα αποδυτήρια, είναι σαν να έχουμε χάσει τα πάντα. Ήθελα τη νίκη, να ικανοποιηθούν τα παιδιά. Όταν δακρύζουν μέσα σήμερα, είναι σημαντικό για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ όλα τα χρόνια, είχε έναν Λυμπερόπουλο σέντερ φορ. Πέρυσι. Μην πάμε μακριά. Είχε Λεονάρντο. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις τον Μαύρο, τον Νικολαΐδη, τον Λυμπερόπουλο και τον Δημητριάδη. Εκεί πρέπει να ξοδέψεις λεφτά. Δεν έχουμε λεφτά όμως. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι το ακατόρθωτο. Μία μικρή υπόσχεση δώσαμε σήμερα».

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Αστέρα Τρίπολης):
«Η ΑΕΚ είναι πάντα ΑΕΚ, είναι άξια σεβασμού και προσοχής. Γι’ άλλη μια φορά αποδείχθηκε στο ποδόσφαιρο ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Το πρώτο ημίχρονο αδικεί την ΑΕΚ, η οποία μας δυσκόλεψε και ίσως θα δικαιούταν κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ που πετύχαμε, είχαμε την εμπειρία να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να κρατήσουμε τη σπουδαία για εμάς νίκη».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης