Στο πλευρό των παικτών της ΑΕΚ στην απόφαση που πήραν να μη διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο το βράδυ του Σαββάτου, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται και ο Έβαλντ Λινεν.

Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» θα προβούν σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου τα χρήματα που θα γλιτώσει η ομάδα να μοιραστούν σε ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν καν να μετακινηθούν προς τα Σπάτα για την προπόνηση, λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας λοιπόν αυτό το θέμα ο Γερμανός τεχνικός σε δηλώσεις του στη NOVA πήρε δημόσια το μέρος των παικτών του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συζήτησα με τους παίκτες για το θέμα. Κάνουμε κανονικά την προετοιμασία. Μετά την προπόνηση του Σαββάτου θα γευματίσουμε μαζί και το πρωί της Κυριακής θα φάμε μαζί πρωινό και για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι ως συνήθως στο ξενοδοχείο. Με προπόνηση, με γεύμα, με ομιλία, με τα πάντα. Η μόνη διαφορά είναι ότι το βράδυ δε θα διανυχτερεύσουμε στο ξενοδοχείο. Αυτό μόνο και θα εξοικονομήσουμε χρήματα μ’ αυτό».

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ο Λίνεν υποστήριξε: «Κάθε ομάδα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι της και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά δε σκεφτόμαστε τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Μας ενδιαφέρει μόνο τι κάνουμε εμείς. Αν έχουν παίξει υπέροχα παιχνίδια ή αν δεν έχουν αρχίσει καλά στο πρωτάθλημα δε μας ενδιαφέρει. Πρέπει να μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς. Να παίξουμε καλά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και φυσικά να ξέρουμε κάπως πως παίζει ο αντίπαλος. Που είναι ισχυροί και πως μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Αναφερόμενος στην αλλαγή ψυχολογίας μετά την πρώτη νίκης της ομάδας στο πρωτάθλημα είπε: «Αυτή είναι μια νίκη και τίποτα περισσότερο. Έχουμε ακόμα 22 παιχνίδια μέχρι το τέλος και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε ματς. Σίγουρα είναι καλό να παίρνεις τη νίκη σε ένα παιχνίδι, αλλά δεν αλλάζει τη ζωή μας. Έχουμε πολύ δυνατό αντίπαλο μπροστά μας και χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και να πιστέψουμε στις ικανότητές μας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στον τρόπο που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό: «Η άμυνα είναι πάντα η βάση της ομάδας. Αν θες να νικήσεις τον αντίπαλο πρέπει να μην του επιτρέψεις να σκοράρει και να έχει κατοχή μπάλας. Με τον ΠΑΟΚ προσπαθήσαμε να παίξουμε και επιθετικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δε θέλαμε να παίξουμε μόνο αμυντικά. Με τον Πλατανιά, αλλάξαμε κάπως τον τρόπο παιχνιδιού και τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε σ’ αυτή τη λογική».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης