Μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 4-1 του Άρη στη «Τούμπα» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μετέτρεψε σε… εφιάλτη το ντεμπούτο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο των «κίτρινων».

Ο Μουσλίμοβιτς πέτυχε δύο γκολ (45’+1 και 60’), ενώ τα άλλα δύο σημείωσαν, με ισάριθμα πέναλτι, ο Ίβιτς στο 20’ και ο Βιτόλο στο 48’. Ο Άρης μείωσε στο 84’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Σέρχιο Κόκε (14’, 57’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι «πατώντας» καλύτερα και μάλιστα στο 14’ θα μπορούσε να ανοίξει και το σκορ, όμως ο Σέρχιο Κόκε στην προσπάθειά του να σκοράρει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 20’, αλλά το γκολ το πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής Καλόπουλος υπέδειξε πέναλτι υπέρ των «ασπρόμαυρων» σε χέρι του Νέτο μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και ο Ιβιτς με ψυχραιμία έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Από το γκολ και μετά ο Άρης κατέρρευσε και ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει ασφυκτικά. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε και στο 45’ ο Μουσλίμοβιτς με προβολή νίκησε τον Σηφάκη και πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, ο Βόσνιος βρήκε… δίχτυα μετά από δέκα μήνες «αφλογιστίας».

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν έριξε τον ρυθμό του και με το… καλημέρα ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Ο Αράνο ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή κι ο Καλόπουλος υπέδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Ο Βιτόλο «έγραψε» το 3-0 στο 48΄ και 12 λεπτά αργότερα ήρθε το 4-0, πάλι με σκόρερ τον Μουσλόμοβιτς με εξαιρετικό πλασέ μετά την ασίστ του Φωτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Άρης, ο οποίος στο 57΄ είχε ξανά δοκάρι με τον Κόκε, ήταν να μειώσει στο 84΄ με το απευθείας φάουλ του Νέτο (4-1).

Κίτρινες κάρτες: Ίβιτς, Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς, Τσιρίλο, Βιτόλο – Βαλεντίν, Κόκε, Νέτο, Νασούτι, Ναφτί, Αράνο, Λαμπριάκος.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):
Κρέσιτς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (80΄ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (90΄ Παπάζογλου), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (55΄ Φωτάκης).

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ναφτί, Κάλβο (80΄ Πίτου Γκαρσία), Φερνάντες, Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα (62΄ Λαμπριάκος), Χαβίτο (61΄ Γκρασιάν), Ρομπέρζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης