Η απόφαση της ΟΠΑΠ ΑΕ να κόψει τα μπόνους στις ΠΑΕ ΑΕΚ και Ατρόμητος, αλλά και μέρος της χορηγίας στην ΕΠΟ, λόγω των επεισοδίων του τελικού Κυπέλλου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο φιναλίστ και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οι ιθύνοντες της «Ένωσης» εξέδωσαν πρώτοι ανακοίνωσή, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και τον Οργανισμό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει το μπόνους των 200.000 ευρώ στην κυπελλούχο και 100.000 ευρώ στον φιναλίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες της απόλυτης αυθαιρεσίας και παραλογισμού της Πολιτείας, η οποία μέσω του ελεγχόμενου από αυτή Οργανισμού (ΟΠΑΠ), αφαιρεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ, το bonus συμμετοχής και κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος 2010-2011.

Εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και πριν την έκδοση τελεσίδικης απόφασης των αρμοδίων δικαιοδοτικών οργάνων, η κυβέρνηση επέλεξε, με αυτόν τον τρόπο, να δείξει το «σκληρό» της πρόσωπο ενάντια στην βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΟΠΑΠ συγχαρητήρια! Το πρόβλημα της βίας λύθηκε. Αντί να ενσκήψετε στα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου τα οποία πολλάκις η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει επισημάνει και για τα οποία ουδέποτε μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε, αναλώνεστε για άλλη μια φορά, σε γελοίες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Δεν μας εκπλήσσει όμως… Με την ίδια προχειρότητα αντιμετωπίζετε το σύνολο των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Επιστολή διαμαρτυρίας από την ΕΠΟ

Από την πλευρά της η ΕΠΟ απέστειλε επιστολή στην ΟΠΑΠ, με την οποία διαμαρτυρήθηκε για την περικοπή 300.000 ευρώ από τη χορηγία, ενώ έριξε την ευθύνη για τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου στην αστυνομία.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος τέλος, μετά από το ΔΣ του εξέδωσε της εξής ανακοίνωση: «Mε οργή και αγανάκτηση γίναμε σήμερα γνώστες μιας άδικης απόφασης της ΟΠΑΠ ΑΕ η οποία πέρα από την αντισυμβατική λογική που τη διέπει, δεοντολογικά στερείται και ηθικής!

Μια απόφαση η οποία εξισώνει το θύμα με το θύτη, ισοπεδώνει κάθε έννοια περί δικαίου και αδικεί κατάφωρα τις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση και προσωπικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Σπανός συναινώντας να λήξει ο τελικός-παρωδία χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η χρονική διάρκεια του αγώνα για να σταματήσουν τα έκτροπα.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια της για να προστατεύσει
τα συμφέροντά της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης