Εγκώμια «Ελέ» για Πλατανιά και Χατζηνικολάου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 10:58
Εγκώμια «Ελέ» για Πλατανιά και Χατζηνικολάου
Το εγκώμιο του Πλατανιά, αλλά και του προπονητή του, Γιάννη Χατζηνικολάου έπλεξε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι (Nova), κάνοντας αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του Πανιωνίου για τη σημερινή αναμέτρηση.

Για το πως προετοίμασε την ομάδα όλη την εβδομάδα: «Το πρόβλημα δεν ήταν οι δύο ήττες. Έχω συζητήσει με όλα τα παιδιά και ξέρουμε πως στη διάρκεια της χρονιάς πρέπει να διαχειριστούμε και άλλες καταστάσεις. Και νίκες συνεχόμενες και ήττες συνεχόμενες.

Το πρόβλημα ήταν ότι για πρώτη φορά είχαμε αρκετές απουσίες, λόγω τραυματισμών και λόγω των Εθνικών ομάδων. Οπότε ήταν μια εβδομάδα προετοιμασίας διαφορετική από τις άλλες. Αυτό είναι το μόνο δυσάρεστο. Ωστόσο τα παιδιά δούλεψαν σκληρά…».

Εάν έχει αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω των απουσιών: «Σαφέστατα. Παίξαμε Κυριακή, κάποια παιδιά έχουν μεγαλύτερη καταπόνηση από τα υπόλοιπα, ειδικά αυτά στην Ελπίδων. Έχω συζητήσει μαζί τους. Θα δω και στην τελευταία προπόνηση, γιατί Κυριακή-Τετάρτη-Σάββατο δεν είναι πάρα πολύ εύκολο».

Για τον Καμπάνταη: «Είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έκανε κάποιες προπονήσεις. Θεωρώ πως είναι σε θέση να μας βοηθήσει στη διάρκεια του αγώνα».

Για αγώνα με τον Πλατανιά: «Κάθε παιχνίδι στη Super League είναι κρίσιμο. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να πεις θα κερδίσω σίγουρα. Και εμείς έχουμε μία ομάδα που κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα μας κερδίσει σίγουρα.

Μέχρι να σταθεροποιηθεί η απόδοσή μας και να φτάσουμε να γνωρίζουμε ότι στην επόμενη τετράδα αγώνων μπορούμε να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς, όλα τα παιχνίδια θα είναι κρίσιμα.

Θεωρώ πως ο Πλατανιάς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες, σε ότι αφορά τακτικά ζητήματα. Έχει πάρα πολύ κοντά τις γραμμές του. Είναι προφανές ότι ο κύριος Χατζηνικολάου έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.

Βοηθάνε πάρα πολύ οι πλάγιοι μπακ και ο Ουντόντζι με τον αρχηγό τους αριστερά (σ.σ. Μαραγκουδάκης) κάνει εκπληκτική δουλειά. Έχει τον Αναστασάκο που είναι ένας έμπειρος επιθετικός. Έχει μια τριάδα στα χαφ, θεωρώ από τις πιο αξιόλογες, που ο ένας μπορεί να αναπληρώσει τον άλλον στο παιχνίδι.

Το γνωρίζουμε εμείς, το γνωρίζουν οι παίκτες, έχουμε δουλέψει όσο μπορούμε πάνω σε αυτό το πλάνο και νομίζω πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι γιατί και ο Πλατανιάς δεν είναι από τις ομάδες που προσπαθεί να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για τα λάθη που έγιναν στο ματς με τον Ατρόμητο: «Η αλήθεια είναι ότι μας επηρέασε αρκετά η στιγμή του τραυματισμού του Βασίλη (Λαμπρόπουλου). Λίγο μετά δεχθήκαμε το γκολ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι άλλοθι, αλλά είμαστε μια ομάδα που είναι τόσο δεμένη μεταξύ της.

Φυσικά και ο Ατρόμητος μπήκε αποφασιστικά και διεκδίκησε τη νίκη. Το σημείο που δεχθήκαμε το γκολ ήταν όταν είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι και βγαίναμε τακτικά, όπως συνηθίζουμε να βγαίνουμε. Έβαλε ένα γκολ ο Ατρόμητος, από εκεί και πέρα δεν έγινε καμία ευκαιρία από τις δύο ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε καθαρά στο γκολ. Το έβαλε ο Ατρόμητος και το κράτησε. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι το κράτησε με περισσότερη ευκολία απ' ότι θα έπρεπε».

Για το τι είπε στον Λαμπρόπουλο: «Ό,τι λέω σε όλα τα παιδιά. Ότι σου συμβαίνει στη ζωή, είναι πως θα το φιλτράρεις και πως θα το διαχειριστείς.

Εμένα ο τραυματισμός μου, όταν ήμουν 20 χρονών, μετά από μια γεμάτη χρονιά, εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε καταστροφικός. Όμως στην πορεία κατανόησα ότι μου βγήκε σε καλό και πνευματικά και σωματικά. Δούλεψα περισσότερο.

Ήμουν πιο συγκεντρωμένος και ήξερα ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι όπως στη ζωή. Αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη και θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι το κάθε δευτερόλεπτο και να το ρουφάς.

Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αυτούς τους πέντε μήνες που είναι μαζί μου και θα επανέλθει πάρα πολύ δυνατός και το ίδιο καλός όπως ήταν, αν όχι καλύτερος».

Για το πρόβλημα στη θέση του κεντρικού αμυντικού: «Να ξεκαθαρίσω ότι οι μεταγραφές αργούν. Αυτά τα πέντε παιχνίδια του Πρωταθλήματος και τα δύο του Κυπέλλου μου φαντάζουν πολύ μακριά. Μετά θα καθίσουμε με τη διοίκηση να δούμε τι χρειαζόμαστε.

Όσο για τις απουσίες, έχω μια νοοτροπία ότι, πέρα από το ανθρώπινο κομμάτι που στεναχωριέμαι πάρα πολύ, σαν προπονητής δεν ασχολούμαι καθόλου. Ούτε με τους τραυματίες που έχω ούτε με τη διαιτησία. Είναι δύο πράγματα που δεν μπορώ να τα δουλέψω στη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ασχοληθώ.

Οι απουσίες είναι δεδομένες, ο ρόλος του διαιτητή είναι δεδομένος. Το αν θα έχει και εκείνος μια καλή ή κακή μέρα δεν μπορώ να ασχοληθώ μ' αυτό και είναι κάτι που επισημαίνω στους ποδοσφαιριστές μου. Ασχολούμαι μόνο με αυτούς που έχω στη διάθεσή μου. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις προπονήσεις να βρούμε την καταλληλότερη λύση».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 10:58