Σάλο στον κόσμο του τένις προκαλεί η αποκάλυψη πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες για στημένα ματς σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Γουίμπλεντον, με την εμπλοκή 16 αθλητών από το top-50 κατά την περασμένη δεκαετία. Οι υποψίες για χειραγωγημένες αναμετρήσεις εμπλέκουν κορυφαίες διοργανώσεις και κορυφαίους αθλητές, ανάμεσά τους και νικητές Grand Slam.

Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στο άθλημα και οι διεθνείς ομοσπονδίες ανδρών (ATP) και γυναικών (WTA) ανακοίνωσαν στη Μελβούρνη, στο περιθώριο του Open της Αυστραλίας, πως ξεκινούν έρευνα για τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις. Αυτή η έρευνα θα διεξαχθεί με την εντολή των ομοσπονδιών και θα προσπαθήσει να ρίξει φως στις «αθέατες» πλευρές του παγκοσμίου τένις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα έγγραφα της έρευνας διαπιστώθηκε πως το δίκτυο του στοιχηματισμού είχε εξαπλωθεί σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία. Τα ΜΜΕ της Βρετανίας ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους τα ονόματα των αθλητών, αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσουν καθώς δεν έχουν πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να αποδείξουν τις κατηγορίες, κάτι που μπορεί να κάνει η Επιτροπή ακεραιότητας του αθλήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης