Στο Τορίνο θα διεξαχθεί το Final Four του 2011 της Euroleague, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή, χρονιά, όπου η πόλη του Βορρά θα γιορτάσει τα 150 χρόνια από την ίδρυση του ιταλικού κράτους.

Όπως ανακοίνωσε η Euroleague, οι ημιτελικοί καθώς και ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2011 στο χωρητικότητας, 16.600 θεατών «Παλασπόρτ Ολίμπικο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τορίνο έχουν διεξαχθεί οι τελικοί του EuroCup το 2008 και το 2009, αλλά και οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2006.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroeague, Τζόρντι Μπερτομέου, με δηλώσεις εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Final Four του Τορίνο θα μείνει στις μνήμες όλων ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις: «Είναι μεγάλη χαρά για την Ευρωλίγκα να φέρνει πίσω στο Τορίνο την πλέον σημαντική της διοργάνωση. Προσκαλούμε τους φιλάθλους να επισκεφθούν την ολυμπιακή πόλη του Τορίνου.

Όποιος έχει ήδη επισκεφθεί το Τορίνο για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 ή για το EuroCup γνωρίζει πολύ καλά ότι το Τορίνο προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, είτε μιλάμε για οργανωτικό επίπεδο είτε σε πολιτιστικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Ντίνο Μενεγκίν, εμφανίστηκε πανευτυχής για τη διεξαγωγή του Final Four του 2011 στο Τορίνο.

«Το 2011, το Τορίνο θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει ένα από τα καλύτερα Final Four στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Δεν το λέω μόνο επειδή είμαι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αλλά και γιατί είμαι γνώστης του εκπληκτικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα έργα υποδομής που κληρονόμησαν από τους αγώνες του 2006.

Είναι πολύ ωραίο να δει κανείς πως το Τορίνο, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ιταλικού κράτους, συγκεντρώνει και πάλι την παγκόσμια προσοχή, χρησιμοποιώντας τα σπορ ως όχημα μιας πολιτιστικής και επαγγελματικής αναγέννησης. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Μπερτομέου που διάλεξε μία ιταλική πόλη, για να διοργανώσει το Final Four του 2011».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης