Στον προεδρικό θώκο της FIFA θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Σεπ Μπλάτερ, καθώς επανεξελέγη στην προεδρία της, στη διάρκεια του 61ου Κογκρέσου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, που διεξάγεται στη Ζυρίχη.

Ο 75χρονος Ελβετός ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις σημερινές αρχαιρεσίες, κι έτσι θα βρίσκεται για τέταρτη διαδοχική θητεία στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο τρόπος εκλογής του προέδρου, ο οποίος επελέγη σήμερα από τη FIFA, ήταν η μυστική ψηφοφορία και όχι η ανάδειξή του διά βοής.

Αυτή η δυνατότητα προβλέπεται στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, όταν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, όπως έγινε και φέτος. Από τις 203 ψήφους, ο Μπλάτερ συγκέντρωσε τις 186.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA εξελέγη για πρώτη φορά στην προεδρία το 1998, όταν επικράτησε με ψήφους 111-80 του Σουηδού προέδρου της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, ο οποίος αποδέχθηκε την ήττα του, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2002 πήρε συντριπτική νίκη έναντι του Καμερουνέζου προέδρου της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Ίσα Χαγιάτου, με ψήφους 139-56, ενώ το 2007 επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Μπλάτερ έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας το 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης