Τη δεύτερη νίκη του σε τρία παιχνίδια των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε στο ΟΑΚΑ 3-1 της Λάρισας. Οι «πράσινοι» έφτασαν τους 9 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία και για την ώρα έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Από την άλλη, η Λάρισα έμεινε για τρίτη αγωνιστική χωρίς βαθμούς και πλέον έχει μηδαμινές ελπίδες για να τερματίσει αυτή πρώτη. Στο 10’ ο Σαλπιγγίδης, στο 25’ ο Καραγκούνης και στο 73’ ο Ρουκάβινα πέτυχαν τα γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ για την Λάρισα μείωσε προσωρινά ο Μετίν στο 54ο λεπτό του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ και σαφώς καλύτερος από τη Λάρισα. Οι «πράσινοι» έψαξαν από την αρχή το γρήγορο γκολ και μόλις στο 6’ ο Καραγκούνης με συρτό φάουλ, υποχρέωσε τον Βράνιτς να αποκρούσει σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η ομάδα του Τεν Κάτε πέτυχε το γκολ, όταν ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά, μετά από το κόρνερ του Σαλπιγγίδη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας.

Οι «βυσσινί» από την πλευρά τους απείλησε για πρώτη φορά στο 15’, με τον Γκαλίνοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Φωτάκη.

Ο Γιώργος Καραγκούνης, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου κατάφερε στο 25’ με απευθείας χτύπημα φάουλ να νικήσει τον Βράνιτς και να σημειώσει το 2-0 για την ομάδα του, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, η Λάρισα παρουσιάστηκε με πιο επιθετικές βλέψεις, γεγονός που της επέτρεψε να φτάσει στη μείωση του σκορ στο 2-1. Στο 54’ ο Τουμέρ Μετίν με κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μουν και την καθυστερημένη αντίδραση του Γκαλίνοβιτς και βρήκε το… δρόμο για τα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 2-1. Δέκα λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Φωτάκης δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 73’ ο Άντε Ρουκάβινα, με προβολή πάνω στην κίνηση, μετά από σέντρα του Νίκου Σπυρόπουλου.

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Ρουκάβινα (82΄ Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ (67΄ Μάτος), Καραγκούνης (67΄ Νίνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Μπουκουβάλας, Πάρα, Φωτάκης, Ααραμπ, Μετίν (78΄ Βλασόπουλος), Ιλιτς (56΄ Σαρμιέντο), Ιγκλέσιας (56΄ Γιαννακόπουλος), Φεράρι, Κατσιαρός, Ζουράφσκι.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Τεν Κάτε: «Δεν ξέρω αν έχει να κάνει η παρουσία του προέδρου. Είμαστε μια επαγγελματική ομάδα που ξέρει τι παίζεται σε αυτούς τους αγώνες, αλλά κάποια πράγματα μπορεί να βοηθάνε αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Για μερικά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Υπήρξαν διαστήματα που κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Είναι δύσκολες οι συνθήκες με αρκετή ζέστη και υγρασία. Δεν είναι εύκολο να πρεσάρεις 90′ και από την άλλη υπάρχει μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο

Δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια. Το κάνω με τους παίκτες μου. Υπήρχαν ξεκάθαροι λόγοι που έπρεπε να βγει. Ο πρώτος είναι ότι έχει 6 κίτρινες και στην επόμενη θα συμπλήρωνε 7 και ο δεύτερος ότι έπαιξε σε 7 μέρες τρία παιχνίδια και έπρεπε να σκεφτούμε και την φυσική κατάσταση. Ακολουθούν και άλλα παιχνίδια και σχεδάιζα από ημίχρονο την αλλαγή. Παίζει με το συναίσθημα και δεν θέλει να βγαίνει. Λέει πολλά αυτά. Λυπάμαι που το λέω αλλά ούτε ο Καραγκούνης έχει πρόβλημα με μένα, ούτε εγώ μαζί του.

Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό. Υπάρχουν τραυματισμοί. Η ομάδα αποτελείται από 24 παίκτες και μπορώ να επιλέξω μόνο 18 ενώ και ο Ντέιβντ είναι σε καλή κατάσταση.

Δεν είμαι τόσο καλός στα Ελληνικά να ξέρω τα πάντα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα. Δεν θέλω να ανακατευτώ στην δουλειά άλλων, όπως δεν θέλω να γίνεται αυτό και στην δική μου».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Θα καταντήσω γραφικός, γιατί σε κάθε παιχνίδι μου κάνετε ερωτήσεις. Για το μπάτζετ να ρωτήσετε αυτούς που έχουν βάλει την ημερήσια διάταξη. Εγώ θα πάω στο συμβούλιο της Πέμπτης, με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.            Αν δεν υπάρχει οικονομική ευρωστία δεν μπορεί να πάει καλά η ομάδα. Υπάρχει ενότητα, απλώς υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Άλλος μιλάει για καφέ κι άλλος για τσάι. Να αφήσουν τον Πατέρα να κάνει την προεδρία με βάση αυτά που ορίζει το καταστατικό και στο τέλος να γίνεται ταμείο και να πουν πήγε καλά παραμένει, δεν πήγε να πάει σπίτι του. Ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του. Να είστε σίγουροι».

Γιώργος Βαρδινογίαννης: «Σας έλεγα μια ζωή ότι οι ομάδες χτίζονται. Χρειάζεται καλός πολιτικός μηχανικός. Αυτό δεν αφορά τον κ. Πατέρα. Ο κ. Πατέρας εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Άλλος είναι ο μηχανικός. Δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση δηλώσεις κρίσης εν μέσω πλέι-οφ. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει το καλύτερο υλικό από ποτέ. Θα τα πούμε μετά τα πλέι-οφ».

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Ξέραμε ότι για να έχουμε τον πρώτο λόγο έπρεπε σήμερα να κερδίσουμε. Τα βάλαμε κάτω, αυτό έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε. Θέλουμε το καλό της ομάδας, ο πρόεδρος καλά έκανε με αυτά που είπε, εξάλλου ζει για την ομάδα όπως και εμείς αλλά μερικά από αυτά που γράφτηκαν δεν ισχύουν. Θέλω να το πω αυτό. Τώρα πάμε στην Λάρισα, να τρέξουμε και εκεί πολύ, να προσπαθήσουμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης