«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» λένε. Και η… όρεξη του Σωκράτη Κόκκαλή άνοιξε για τα καλά, καθώς μετά την απόκτηση των Matt Derbyshire και Olof Mellberg (και μάλιστα την ίδια μέρα), ξεκαθάρισε ότι έπεται και… μεταγραφική συνέχεια.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος, σήμερα, έδωσε το «παρών» στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο της «Θύρας 7» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης», εκτός από την τοποθέτηση του για το φλέγον ζήτημα των μελών (σ.σ.: επισήμανε τη σημασία των εσόδων από τα μέλη, τα οποία είναι αυτά που δίνουν… ζωή στα τμήματα του Ερασιτέχνη) προανήγγειλε 3-4, ακόμη, μεταγραφές,  προκειμένου να καλυφθούν οι «τρύπες» που υπάρχουν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα «μετακόμισης» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τα παιχνίδια του Champions League.

Ο λόγος που ο Σωκράτης Κόκκαλης σκέφτεται -και μάλιστα σοβαρά- το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης του ΟΑΚΑ ως έδρα της ομάδας, στις αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχει να κάνει με την μικρή χωρητικότητα του Καραϊσκάκη, το οποίο δε θα μπορέσει να καλύψει την τεράστια ζήτηση που θα υπάρξει από τους «διψασμένους» φίλους του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν στους ομίλους.

Μετά τον Σωκράτη Κόκκαλη την… σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Συγγελίδης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που συμμετέχω στα θέματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αισθάνομαι πρώτα στρατιώτης και μετά οτιδήποτε άλλο. Με αυτή την ιδιότητα είμαι εδώ σήμερα. Ένας από εσάς. Αισθάνομαι μεγάλη μου τιμή να είμαι ανάμεσά σας όπως οποιοσδήποτε πραγματικός Ολυμπιακός. Για τον ενιαίο Ολυμπιακό εσείς είστε η ραχοκοκαλιά, εσείς είστε η ατμομηχανή και από όλους εσάς εξαρτάται το μέλλον του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και πέραν αυτής.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ανέλαβα την ηγεσία του Ερασιτέχνη αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα και ένα πρωτοφανή πόλεμο. Να θυμίσω μόνο το Χαλάνδρι -και τι δεν έγινε εκεί- και μετά την Πάτρα. Στην Πάτρα ένα όργιο βίας προσπάθησε να μας στερήσει αυτό που δικαιούμαστε. Ολες οι προσπάθειες των αντιπάλων μας πνίγηκαν στα ίδια δίκτυα που άπλωσαν. Προσπάθησαν να μας πνίξουν και πνίγηκαν οι ίδιοι.

Φέτος ζήσαμε μία ανάταση πρωτοφανή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.
-Βόλεϊ ανδρών, πρωτάθλημα και κύπελλο.
-Πόλο ανδρών, πρωτάθλημα και κύπελλο.
-Πινκ-πονκ, πρωτάθλημα γυναικών.
Και συνεχίσαμε…
-Πόλο γυναικών, πρωτάθλημα μέσα στη Βουλιαγμένη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης.
-Και έρχεται τον Αύγουστο το 50ο πρωτάθλημα στην κολύμβηση και ο Στίβος.

Όλα αυτά τα καταφέραμε μαζί. Εσείς είστε αυτοί που φέρνετε μαζί με τους παίκτες μας τις νίκες, εσείς είστε αυτοί, που είστε εκεί όταν φαίνεται η πλάστιγγα να γέρνει αντίθετα, εσείς υψώνετε ανάστημα και φωνή. Εμείς είμαστε εκεί να οργανώσουμε, να διαμορφώσουμε την κατάσταση που θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Στον Ολυμπιακό, παίκτες και φίλαθλοι είμαστε ένα. Δεν φοβόμαστε ο ένας τον άλλο. Δεν βάζουμε γραμμές. Αλλά δουλεύουμε μαζί για το καλό του Συλλόγου, για το καλό του Ολυμπιακού. Μαζί η νίκη σε όλα τα αθλήματα είναι εφικτή. Και για αυτό χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται υπευθυνότητα και προπάντων χρειάζεται συμμετοχή. Συμμετοχή κάθε Ολυμπιακού.

Είναι αδιανόητο ο Ολυμπιακός να μην έχει τον αριθμό των μελών που ανταποκρίνεται στις δεκάδες γιατί όχι εκατοντάδες χιλιάδες των οπαδών που πραγματικά έχει. Από άκρη σε άκρη, η Ελλάδα και η Γερμανία, η Αμερική, η Αυστραλία, έχουν συνδέσμους, έχουν ανθρώπους σαν κι εσάς που δίνεται όλο σας το είναι για τον Ολυμπιακό.

Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι εσείς συντελείτε στη δημιουργία του μεγάλου Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Αυτό είναι που θέλουμε όλοι μας. Η οικογένεια μας να γίνει τεράστια και να αγκαλιάσει όλους τους Ολυμπιακούς. Θέλουμε η αγάπη του κάθε Ολυμπιακού να είναι αναγνωρίσιμη, να είναι έμπρακτη. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Για την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό παίρνουμε χρόνο από την οικογένεια μας, από τους φίλους μας. Από τη δουλειά μας. Από τη ίδια την επιβίωσή μας. Γιατί; Γιατί θέλουμε να πετύχουμε. Γιατί θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Γιατί είμαστε περήφανοι. Γιατί είμαστε Ολυμπιακοί.

Σε μία περίοδο σαν τη σημερινή, που η οικονομική κρίση χτυπάει αλύπητα, μικρούς και μεγάλους, ο Ολυμπιακός μας χρειάζεται όλους και προπάντων αυτούς που θυσιάζουμε μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Ας δώσουμε τη μάχη να φέρουμε ακόμα περισσότερους κοντά μας. Σήμερα, ΟΧΙ του χρόνου. Σήμερα. Γιατί σήμερα χτίζουμε το αύριο.

Αυτό θεωρώ πρωταρχικό στόχο για να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν στη συνέχεια.

-Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μην έχει το δικό του κολυμβητήριο;
-Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μην έχει το δικό του γήπεδο βόλεϊ ή τις δικές του εγκαταστάσεις Στίβου;
Αυτά δεν θα τα κάνει ο Συγγελίδης. Θα τα κάνουμε μαζί. Θα τα κάνουμε μαζί μόνο αν το θέλουμε. Μόνο τότε μπορούν να γίνουν και θα γίνουν.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάθε ένα από εσάς, κάθε ένα από εμάς. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη και πίστη σε αυτά που θέλουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σαν Ολυμπιακοί τα θέλουμε όλα και θα τα κερδίσουμε όλα».

Αξίζει να σημειωθεί πως από το συνέδριο απουσίασαν οι αντιπρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος λόγω υποχρεώσεων.

Υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια Domi και Zewlakow

Ολοκληρώθηκε σήμερα και το τυπικό μέρος της ανανέωσης των συμβολαίων των Didier Domi και Michal Zewlakow με τον Ολυμπιακό.

Οι δύο παίκτες υπέγραψαν σήμερα τα νέο τους συμβόλαιο 1+1 χρόνο με την ομάδα του Πειραία, με… καθυστέρηση περίπου δύο μηνών ωστόσο, μια και ήταν γνωστό από τα μέσα Απριλίου ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στους «ερυθρόλευκους».

«Με την υπογραφή των συμβολαίων τους, διάρκειας για 1+1 χρόνο, ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η ανανέωση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τους ποδοσφαιριστές Michal Zewlakow και Didier Domi» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά.

Άφησαν υποσχέσεις οι δύο 15χρονοι Βραζιλιάνοι «μάγοι»

Δύο νεαρούς Βραζιλιάνους δοκιμάζει ο Ολυμπιακός, οι οποίοι μάλιστα αγωνίστηκαν με την ομάδα του Πειραιά στο σημερινό αγώνα της με τον Αριστέα Άργους -στο 2ο summer camp που διεξάγεται στη Μύκονο, με τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 15 ετών), όπου γνώρισε την ήττα με 2-1.

Ο λόγος γίνεται για τον 15χρονο κεντρικό αμυντικό Leandro, και τον συνομήλικό του Aderson, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι δύο Βραζιλιάνοι άφησαν υποσχέσεις με την εμφάνιση τους, καθώς ο Leandro πέτυχε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού, ενώ ο Aderson έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Αριστέα Άργους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει.

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Ιουνίου 2009, 22:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης