Απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του ματς στο 83ο λεπτό.

Ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων» Γιάννης Κάρμης, υποστήριξε στην Πειθαρχική επιτροπή της Super League ότι οι ταραξίες «δεν έχουν σχέση με τους οργανωμένους. Είναι οι ίδιοι που καίνε την Αθήνα. Μην δώσετε την χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει τα όσα έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αρχικά ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού ζήτησε αναβολή της απολογίας καθώς όπως είπε δεν είχε αρκετό χρόνο στην διάθεσή του για να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή.

Πάντως αυτό το αίτημά του απορρίφθηκε κι έτσι στη συνέχεια ακολούθησε η απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις του. Αυτοί που τα έκαναν δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό αλλά είναι εκτός ποδοσφαίρου. Είναι λόγω του μνημονίου αυτά που συμβαίνουν και θα μπορούσαν να γίνουν οπουδήποτε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, άλλωστε η ΠΑΕ πήρε και τα εύσημα του Ολυμπιακού για αυτό», ανέφερε αρχικά ο κ. Κάρμης και συνέχισε:

«Τα επεισόδια αυτά συνδέονται με μπαχαλάκηδες. Είναι εκείνοι που καίνε την Αθήνα. 100 τέτοιοι δούλευαν την αστυνομία».

Εν συνεχεία ο δικηγόρος των «πράσινων» άφησε αιχμές κατά των κύριων Μπιτσαξή και Γερουλάνου για τις δηλώσεις που έκαναν προ ημερών και κάλεσε την επιτροπή να μην επηρεαστεί στην λήψη της απόφασής της.

«Μην επηρεαστείτε. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να παρουσιάσουν ως λάφυρο τον Παναθηναϊκό στην προεκλογική περίοδο που έρχεται. Να αναζητήσετε και την ευθύνη που έχουν κι άλλοι φορείς. Μην δώσετε τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη νύφη. Περιμένω από εσάς την ηρωϊκή απόφαση. Μία εβδομάδα πριν από το ματς, όλοι οι ΠΑΕ, Πολιτεία, ΓΓΑ, Αστυνομία, κάναμε συσκέψεις για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο.

Από πέρυσι τον Ιούλιο, είχαμε κάνει συζητήσεις για προβλήματα του ΟΑΚΑ, δεν λειτουργούν τα τουρνικέ, μισές κάμερες ήταν εκτός λειτουργίας και γι’ αυτό όλοι οι παρατηρητές το χαρακτηρίζουν ως ανασφαλές το γήπεδο. Όλα αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα, γιατί η ΓΓΑ δεν καλύπτει τα έξοδα και μάλιστα αναφέρει με έγγραφό της, ότι αν γίνουν και ζημιές, θα πληρώνει η κάθε ΠΑΕ. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή η ΠΑΕ ΑΕΚ, ανάλογα με το ποιος είναι γηπεδούχος. Η Αστυνομία λοιπόν έρχεται και μας λέει ότι το Στάδιο θα προφυλαχθεί από το Σάββατο το μεσημέρι»

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας που συνεδριάζει αυτήν την ώρα είναι πολύ θορυβημένο με τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης