Ένα γκολ του Μαρσελίνιο στο 65ο λεπτό ήταν αυτό που καθόρισε την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης στα «Πηγάδια», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Με το τρίποντο η ακριτική ομάδα διασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ αντίθετα έβαλε σε μεγάλους μπελάδες το αρκαδικό συγκρότημα, που δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα το ματς να είναι πολύ κακό. Ο Αστέρας απείλησε στο 28’ με κεφαλιά Παπάζογλου και στο 35’ ο Ροτζέριο μετά από ατομική προσπάθεια πάσαρε στον Ουντότζι, που άφησε στον Παπάζογλου ο οποίος με πλασέ από το σημείο του πέναλτι υποχρέωσε τον Αυστριακό τερματοφύλακα σε νέα σωτήρια επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο 60’ ο Πόι με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Αναστασόπουλου. Στο 65’ ο Μαρσελίνιο ήταν πιο εύστοχος, όταν στη σέντρα του Κατόνγκο βρήκε τη μπάλα με το τακουνάκι και την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το τελικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα που δεν θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη όσων τον παρακολούθησαν.

Κίτρινες κάρτες:
Σουάνης, Φλίσκας, Τζάγκι, Κωστούλας – Μπαρτολίνι, Μπαστία, Φυτανίδης, Κερ, Ορόθκο

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):
Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (85΄ Αντεφέμι), Φλίσκας, Κατόνγκο (71΄ Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59΄ Βασιλακάκης).

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης):
Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (69΄ Φρανκού), Ορόθκο, Ρούμπιλ, Κερ (83΄ Φορτούνης), Μπαστία, Παπάζογλου, Ροτζέριο, Ουντότζι (75΄ Αρσενίεβιτς).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Νίκος Παπαδόπουλος: «Σήμερα από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι η ομάδα ήταν πολύ αγχωμένη στο παιχνίδι και δεν ήμασταν καλοί στο α’ μέρος. Στο β’ μέρος τα παιδιά έδειξαν περισσότερη διάθεση, έβαλαν την μπάλα κάτω και έπαιξαν καλύτερα σε αντίθεση με το πρώτο μέρος και πήραμε μία σπουδαία νίκη, η οποία κατά πολύ μεγάλο ποσοστό μας εξασφαλίζει την παραμονή. Μαθηματικά νομίζω ότι χρειαζόμαστε δύο βαθμούς ακόμη και θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε στο επόμενο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αξίζει να παλεύει για την σωτηρία αυτή η ομάδα με την ποιότητα που έχει κι αυτό είναι κάτι που το έχω ξαναπεί. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα και πριν την έναρξη του αγώνα όπως αυτό με τον Πόι (στο γόνατό του) που είπε ότι ήθελε να παίξει για να βοηθήσει την ομάδα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια. Επίσης, ο Βλάσης Καζάκης αγωνίστηκε με πυρετό. Σ’ αυτό το γήπεδο πρέπει να βγάζουμε θετική ενέργεια όλοι για να παίρνουμε το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι που μετράει. Θέλω να πω μπράβο στους παίκτες και τους συνεργάτες που δουλέψαμε σωστά την εβδομάδα αυτή.

Δείξαμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους εμψυχώσαμε μετά το άτυχο αποτέλεσμα στις Σέρρες. Συγχαρητήρια σε όλους. Καλή συνέχεια στον Αστέρα και τον φίλο μου τον Παύλο Δερμιτζάκη. Του εύχομαι να πετύχει τον στόχο του ο Αστέρας γιατί του αξίζει. Εμείς θα δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά αλλά δεν θα αλλάξουμε ριζικά την ομάδα. Πρέπει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και για το πρεστίζ της Ξάνθης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης