Φιλικό παιχνίδι στο κλειστό της Πυλαίας έδωσαν ΠΑΟΚ και Καβάλα, αφού η 1η αγωνιστική της Α1 αναβλήθηκε, λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ. Οι «Αργοναύτες» επικράτησαν 72-64, με τον Παλάσιο να σημειώνει 20 πόντους και τον Σίμονς να προσθέτει 12.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Γκρέι σκόραρε 19, ο ΜακΓκράθ 12 και ο Σιμς 11. Να σημειωθεί ότι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Δέδας, λόγω τραβήγματος στους κοιλιακούς και για την Καβάλα οι νεαροί Νίκος Πιεβάλιτσα και Σωκράτης Γκέλιος.

Τα δεκάλεπτα:
14-23, 32-37, 48-51, 64-72

ΠΑΟΚ:
Γκρέι 19 (2), ΜακΓκράθ 12 (2), Παπαδόπουλος 8, Μάρσαλ 2, Γκετσέφσκι 4, Γιαννακίδης 4, Αποστολίδης 2, Σιμς 11 (1), Αράπης, Καλλές 2, Καλαμπάκας.

Καβάλα:
Στραντ 9 (3), Σίμονς 12, Χαφ 9 (1), Παλάσιο 20 (3), Γιόροβιτς 13 (1), Στεφανίδης 2, Σίμτσακ 1, Καραποστόλου 3 (1), Κοστόφ, Παπανικολάου, Γεωργάκης 3.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Πρίφτης: «Το αποτέλεσμα δεν παίζει ρόλο, αν δε το χρησιμοποιήσεις σωστά. Μπορείς έτσι να παγιδευτείς πνευματικά μόνος σου. Παίζουμε ικανοποιητικά, έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Στην πράξη, όταν θα μετράνε τα παιχνίδια, θα δούμε τι κάνουμε. Το κρατήσαμε όσο μπορούσαμε κρυφό από τους ξένους. Όταν μαθεύτηκε το ζήτημα, υπήρξε απογοήτευση και απορίες για το γιατί δεν ξεκινούν οι επίσημοι αγώνες.

(Για το ελληνικό μπάσκετ και την απεργία του ΠΣΑΚ): Είναι θέμα της Πολιτείας να κάνει κινήσεις. Ο καθένας έχει το ρόλο του στα δρώμενα, αλλά πράξεις ουσίας μπορεί να κάνει μόνο η Πολιτεία».

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Ευτυχώς που δεν ήταν το σημερινό επίσημο παιχνίδι, γιατί παρουσιάσαμε στο γήπεδο προβλήματα. Δεν ήταν έτοιμοι οι παίκτες, όπως θέλουμε να είναι. Θα αναλύσουμε τον αγώνα και θα δούμε πού υστερούμε και τι χρειάζεται να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Δεν είχαν καθαρό μυαλό τα παιδιά, για να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές στο κορμί τους. Έχουμε δικαιολογία ότι αρχίσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία, γιατί είχαμε το πρώτο ευρωπαϊκό, που δεν το δώσαμε τελικά. Ίσως είναι το μπούχτισμα του ξεκινάμε, δεν ξεκινάμε τα επίσημα που επηρεάζει κάπως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης