Η άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη θα αποτελέσει «κλειδί» για πρόκριση της Γαλατάσαραϊ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με δηλώσεις του Τζαμόν Λούκας, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Γαλατά επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος την ερχόμενη Πέμπτη (3/3), με την ελπίδα πως η επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη με το τέλος του αγώνα θα έχει συνδυαστεί με παρουσία στα προημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάμε στον τελευταίο μας αγώνα στη φάση των “16” απέναντι στην παλιά μου ομάδα, τον Ολυμπιακό, κι έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στα προημιτελικά. Πολύ πιο μακριά από ό,τι περίμεναν να φτάσουμε πριν αρχίσει η σεζόν, όταν έπρεπε να παίξουμε προκριματικά απλώς και μόνο για να αγωνιστούμε στους ομίλους της Euroleague.

Από τότε έχουμε κάνει πολύ δρόμο, αλλά αποδείξαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Μένει να δούμε αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μία θέση και στο Final 4» είπε αρχικά ο Αμερικανός.

«Απέναντι στον Ολυμπιακό αρχίσαμε τις νίκες μας στο Top-16. Ο τρόπος που νικήσαμε στο παιχνίδι αυτό έδειξε τη δύναμη που έχουμε και μας οδήγησε μέχρι εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κερδίζαμε με 10 μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3 πόντους, 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Μετά ο Κώστας Σλούκας έβαλε το σουτ της χρονιάς για τον Ολυμπιακό κι έστειλε το ματς στην παράταση. Τέτοια σουτ αλλάζουν το μομέντουμ και θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πάντα.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς επιστρέψαμε και πήραμε στην παράταση μια νίκη που ήταν πολύ σημαντική για μας. Η μόνη μας ήττα έκτοτε ήταν στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, που τότε προερχόταν από ένα αήττητο σερί 12 αγώνων. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ, αλλά γίναμε το 13ο θύμα τους.

Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι και στόχος μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μάθουμε για τον επόμενο αγώνα μαζί τους, στην έδρα μας» θυμήθηκε ο Λούκας.

Η Γαλατά δεν στηρίζεται σε έναν ηγέτη, όπως εξήγησε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού: «Δεν υπάρχουν μυστικά στην ομάδα μας. Δεν έχουμε κάποιον σταρ στον οποίο στηριζόμαστε. Κάθε φορά είναι και κάποιος διαφορετικός. Η ποιότητά μας έγκειται στο γεγονός ότι παίζουμε σαν ομάδα και μοχθούμε για ό,τι κερδίζουμε.

Όλα αυτά φάνηκαν στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και είδαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες, ακόμη και την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Αυτή την αυτοπεποίθηση θα πρέπει να έχουμε και στο ματς με τον Ολυμπιακό».
Τι περιμένει στο ΣΕΦ μεθαύριο; «Ξέρω καλά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ξέρω πως το γήπεδο θα είμαι γεμάτο, πιθανώς να υπάρχει sold out στα εισιτήρια.

Ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση για την ήττα του, αλλά θα είμαστε κι εμείς έτοιμοι. Είναι και για τις δύο ομάδες ένα ματς ζωής ή θανάτου. Η ατμόσφαιρα θα είναι φοβερή. Θα γίνουν καλά match up μεταξύ δύο ομάδων που στηρίζονται στους γκαρντ τους. Μοιάζουμε σε πολλούς τομείς με τον Ολυμπιακό. Και στις δύο ομάδες αρέσει να τρέχουν, να παίζουν δυνατή άμυνα και να έχουν υψηλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αναμφίβολα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη, που αυτή τη στιγμή παίζει καλύτερα ίσως από τον καθέναν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού και να μην επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να τρέξει, ώστε να αμυνθούμε όπως ξέρουμε στο μισό γήπεδο. Αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι καλές επιστροφές και πίστη από την αρχή ως το τέλος. Η ομάδα μας βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. Αν το καταφέρουμε και την Πέμπτη, θα σας δούμε τα προημιτελικά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης