Στην ανωτερότητα του Αστέρα Τρίπολης υποκλίθηκε η ΑΕΚ, στον μεταξύ τους αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, για την 16η αγωνιστική της Super League.

Η «Ένωση» προηγήθηκε με τέρμα του Κουτρουμπή στο 20ο λεπτό, εντούτοις ηττήθηκε εν τέλει με 3-1 σκορ από την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, φτάνοντας έτσι στη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ντε Μπλάσις (36΄), Ναβάρο (65΄), Περόνε (71΄) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων που έφτασε τους 28 βαθμούς, ενώ αντίθετα ο «δικέφαλος», μετά από αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Βελτιωμένη στην ανάπτυξη και την επιθετική της λειτουργία (έκανε ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρ»α ο Πετρόπουλος) παρουσιάστηκε στο σημερινό παιχνίδι η ΑΕΚ, εντούτοις εμφάνισε σε ακόμη ένα ματς σημαντικά αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Αστέρας.

Πρώτη στο παιχνίδι απείλησε η ομάδα του Τσιώλη, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ωστόσο η κεφαλιά του Περόνε δεν δυσκόλεψε τον Κωνσταντόπουλο που μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 20΄ ο Γροντής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και μετά από σύγχυση η μπάλα έφτασε «συστημένη» στον Κουτρουμπή που με άνεση την έσπρωξε στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν υπό τον έλεγχο τους το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά στο 36΄ ισοφαρίστηκαν από τους Αρκάδες., που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους μετά την είσοδο του Φραγκουλάκη στη θέση του Καλαντζή.

Ο Περόνε έφυγε στην «πλάτη» των αμυντικών της ΑΕΚ και πέρασε έξοχη ασίστ στον Ντε Μπλάσις που σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία, κάνοντας το σκορ 1-1.

Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε εκ νέου το προβάδισμα, όμως στο 65΄ ο Ναβάρο με τη δεύτερη ασίστ του στο ματς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Ο παίκτης του Αστέρα βγήκε και πάλι πίσω από τους αμυντικούς οι οποίοι… τράκαραν μεταξύ τους την ώρα που πέρασε την μπάλα στον Ράγιος, ο οποίος έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο «αστέρι».

Η ψυχολογία γύρισε οριστικά υπέρ του Αστέρα που στο 71΄ «καθάρισε» οριστικά τη νίκη με σκόρερ τον Εμάνουελ Περόνε.

Ο Αργεντινός επιθετικός εκμεταλλεύθηκε ακόμα μία αδράνεια των κεντρικών αμυντικών και πολύ εύκολα πήρε τη μπάλα από τον Ντε Μπλάσις για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Αλβάρες, Φορμίκα – Γροντής

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Φορμίκα, Αλβάρες, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος (+90΄ Πιπίνης), Καλαντζής (32΄ Φραγκουλάκης), Περόνε (89΄ Εγκον)

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Παπαδημητρίου, Μητρόπουλος, Ρίκκα (70΄ Γκερέιρο), Φέτσης (60΄ Κορδέρο), Φούντας, Γροντής (65΄ Γροντής), Πετρόπουλος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης