Με Δανία, Τουρκία και Κύπρο οι Νέοι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011, 17:20
Με Δανία, Τουρκία και Κύπρο οι Νέοι
Τους αντιπάλους της στην ενδιάμεση φάση (elite round) του EURO 2012 έμαθε η εθνική Νέων, η οποία στον 5ο όμιλο θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Δανία, την Τουρκία και την Κύπρο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη σκανδιναβική χώρα από τις 23 έως τις 28 Μαΐου 2012. Στην τελική φάση (3-15/7/2012, Εσθονία) θα προκριθούν οι νικητές των ομίλων.

Ο προπονητής της εθνικής Νέων, Κώστας Τσάνας, δήλωσε για την κλήρωση στο σάιτ της ΕΠΟ: «Ήταν θετικό το γεγονός ότι τοποθετηθήκαμε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, εξαργυρώνοντας τις καλές μας εμφανίσεις στα προκριματικά της διοργάνωσης. Αποφύγαμε με αυτό τον τρόπο τις παραδοσιακές δυνάμεις, ενώ και από τη σημερινή διαδικασία σταθήκαμε τυχεροί καθώς δεν κληρωθήκαμε με ορισμένες πολύ καλές ομάδες των άλλων γκρουπ.

Φυσικά, πρόκειται για την elite round, βρισκόμαστε, πλέον, σε ένα υψηλό επίπεδο και οι ομάδες που κληρώθηκαν στον όμιλό μας είναι αρκετά δυνατές. Ο πρώτος στη βαθμολογία περνάει στα τελικά και αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι για όλους. Ο όμιλος με μια πρώτη ματιά δείχνει βατός, συγκριτικά και με τους άλλους ομίλους, όμως εμείς οφείλουμε να είμαστε 100% έτοιμοι την περίοδο των αγώνων και να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να συνεχίσουμε την καλή παράδοση αυτής της εθνικής, η οποία έχει σημαντική παρουσία στις τελικές φάσεις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Οι όμιλοι της ενδιάμεσης φάσης:

1ος: Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, Νορβηγία
2ος: Αγγλία, Ελβετία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο
3ος: Ουγγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία
4ος: Πορτογαλία, Ουκρανία, ΕΪΡΕ, Ισραήλ
5ος: Ελλάδα, Δανία, Τουρκία, Κύπρος
6ος: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Γεωργία, Αυστρία
7ος: Ισπανία (κάτοχος), Βέλγιο, Αρμενία, Ιταλία

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011, 17:22