Πάθος, δύναμη και… τσαμπουκά θα πρέπει να έχουν οι παίκτες της Κέρκυρας για να πάρουν τη νίκη στο σαββατιάτικό αγώνα τους απέναντι στον Πανιώνιο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξής Τύπου του.

Παράλληλα ο Μαυροβούνιος τεχνικός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του και στους παίκτες του, ενώ αναφερόμενος στην ήττα από τον Παναιτωλικό, τόνισε ότι «στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα και στενοχώρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε δώσεις τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα και μέχρι τον Παναιτωλικό, θεωρώ ότι ήμασταν καλοί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση των παιδιών στην προπόνηση. Σίγουρα, μας χάλασε λίγο το τελευταίο παιχνίδι. Δεν το περιμέναμε, ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες. Η εικόνα του β’ ημιχρόνου αδικεί και εμένα και τα παιδιά. Ως προπονητής, όμως, δεν μπορώ να κοιτάζω πίσω. Και θέλω και οι παίκτες μου να κοιτάζουν μπροστά, στο επόμενο ματς.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα και στενοχώρια. Από την επόμενη μέρα, πρέπει να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι, είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσουμε. Με κάνει να το πιστεύω η σταθερά καλή εικόνα στις προπονήσεις. Υπάρχει διάθεση και θέληση να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτοί που ζούμε καθημερινά την ομάδα, ξέρουμε τι δουλειά γίνεται από την πρώτη μέρα. Πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω στους παίκτες, πιστεύω στη δουλειά μου και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι ο πρώτος που χρειάζεται να είναι ήρεμος και ψύχραιμος και να το περάσω στους παίκτες μου. Όποιος έχει πανικό, δεν πιστεύει σε αυτά που κάνει» τόνισε αρχικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Μιλώντας στη συνέχεια για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα ματς, με μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, η οποία έχει δυνατότητες, όμως έχει και αδυναμίες. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Χρειάζεται πάθος, δύναμη στο παιχνίδι, τσαμπουκά και να ελέγξουμε κάποιες στιγμές του αγώνα. Να κάνουμε καλή διαχείριση. Είτε δέχεσαι γκολ, είτε κόκκινη κάρτα, είτε σου κάνουν ευκαιρίες, πρέπει να βρίσκεις τη δύναμη να είσαι συγκεντρωμένος σ’ αυτό που είναι να κάνεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας που επέφερε στην Κέρκυρα, απάντησε: «Εγώ σπούδασα πάρα πολλά χρόνια, για να είμαι στη θέση που είμαι. Ο καθένας από εμάς, έχει μια φιλοσοφία, ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα και, από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, θέλησα να περάσω κάποια από αυτά τα πράγματα που έχω σπουδάσει. Πιστεύω ότι, σε μεγάλο βαθμό, το έχω καταφέρει και είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό. Προσωπικά, δεν είμαι απ’ τους προπονητές που στήνω στην ομάδα στο μισό γήπεδο, λέγοντας στον τερματοφύλακά μου να κάνει μεγάλη πάσα. Εγώ πρέπει να ζητήσω από τους παίκτες μου να παίξουν. Αυτό πρέπει να κάνεις, όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα στο μισό γήπεδο. Και αυτό κάποιες φορές εμπεριέχει ένα, ας το πούμε, ρίσκο, καθώς επιβάλλεται να είσαι πολύ προσεκτικός στην ανάπτυξη, ώστε να μην κάνεις εύκολα το λάθος και βρεθείς πολύ ανοικτός».

Σχετικά με το εάν καλύφθηκαν τα όποια κενά στο ρόστερ, μετά τις αποχωρήσεις των Στολτίδη, Μακρή και Επστάιν, είπε: «Καλύφθηκαν αρκετά. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι παίκτες, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τους οποίους ψάχναμε -ειδικά στη θέση που έπαιζε ο Επστάιν- οι οποίοι, όμως, είτε ήταν ακριβοί είτε δεν ήθελαν να έρθουν».

Ο τεχνικός του ΑΟΚ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και πρόσθεσε: «Το καλό σ’ αυτή την ομάδα είναι ότι έχει φιλότιμους παίκτες. Αυτό το δέσιμο και μαζί μου και με όλο το τιμ, είναι πολύ δυνατό».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης