Μετά την κατάκτηση του «triple crown» με τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Σπανούλης κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο -αυτή τη φορά προσωπικό.

Ο διεθνής γκάρντ του «τριφυλλιού» αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Α1 μπάσκετ των Ανδρών, έπειτα από σχετική ψηφοφορία, αφού συγκεντρώσε συνολικά 75 ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση, με 67 ψήφους, βρέθηκε ένας συμπαίκτη του V-Span, ο Michael Batiste, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μπουρούσης με 53.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που παίκτης του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν.

Στις δηλώσεις μετά την ψηφοφορία, ο Βασίλης Σπανούλης αφιέρωσε την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε στους συμπαίκτες του και στον προπονητή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ όσους έκριναν ότι αξίζω αυτόν τον τίτλο, αλλά και τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου που με βοήθησαν να φτάσω ως αυτόν. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όπως έχω ξαναπεί, τον πλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομαδικοί τίτλοι. Αυτούς που η ομάδα βάζει στόχους και κατακτά. Είναι σίγουρα τιμητικό να επιλέγεσαι πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου στον Παναθηναϊκό δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μια επιλογή που νιώθω να με γεμίζει ευθύνες για να τη συνέχεια. Με κάνει να θέλω να βελτιωθώ κι άλλο ως παίκτης, ώστε να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Έτσι κι αλλιώς, όπως το βλέπω εγώ, και αυτός ο τίτλος στην ομάδα ανήκει!»

Στη συνέχεια, ο διεθνής άσος έκανε μία ανασκόπηση της επιτυχημένης χρονιάς του «τριφυλλιού», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάστηκε θέληση, πείσμα και πολύ δουλειά για να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου, για να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Και τελικά η χρονιά κατέληξε να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Μια ονειρεμένη χρονιά. Και ο στόχος για όλους μας είναι να καταφέρουμε να την επαναλάβουμε, όσο δύσκολο κι αν καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι».

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 75

Michael Batiste -(Παναθηναϊκός) 67

Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 53

Sarunas Jasikevicius (Παναθηναϊκός) 35

Nikola Pekovic (Παναθηναϊκός) 23

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι) 11

Steven Smith (Κολοσσός) 8

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 7

Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός) 6

Drew Nicholas (Παναθηναϊκός) 6

Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός) 6

Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 4

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Μαρούσι) 3

Δημήτρης Παπανικολάου (ΑΕΚ) 3

Jarod Stevenson (Μαρούσι) 3

Billy Keys (Μαρούσι) 1

Πρόδρομος Νικολαϊδης (Τρίκαλα) 1

Κώστας Χαραλαμπίδης (Μαρούσι) 1

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης