Τα αυγουστιάτικα μελτέμια ήρθαν νωρίς για την ομάδα του Πειραιά, η οποία παρουσιάζοντας μια κάκιστη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, αποκλείστηκε με «κάτω τα χέρια» από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, απογοητεύοντας τους οπαδούς της και εξοργίζοντας το νέο της αφεντικό, Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

"Γυρνάει την πλάτη" σε Λίνεν ο ΜαρινάκηςΗ ήττα με 1-0 σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο λιμάνι. Πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την ημέρα που προσλήφθηκε στον Ολυμπιακό, ο Έβαλντ Λίνεν είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι πολύ απογοητευμένος μαζί του. Το «γυαλί» φαίνεται πως ράγισε από την περίοδο της προετοιμασίας και την εικόνα που παρουσίαζε ο Ολυμπιακός στα πρώτα φιλικά, όπου διέκρινε κανείς και δια γυμνού οφθαλμού, ότι η ομάδα δεν είχε «δέσιμο» εντός αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης στο Τελ Αβίβ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιάννη Μώραλη, και του ζήτησε να μην μπουν καν στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα ο Γερμανός τεχνικός μαζί με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ντιόγκο! Μόνο ο Γιάννης Μώραλης «γλίτωσε» -έστω και προσωρινά- τους Λίνεν και Ντιόγκο, αφού όπως είπε στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, θα υπήρχαν σοβαρές νομικές επιπτώσεις σε περίπτωση που η «απειλή» γινόταν πράξη και η ΠΑΕ δεν επέτρεπε σε δύο μέλη της αποστολής να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμη, όμως, η αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού, με περίπου 200 από αυτούς να ξενυχτάνε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιμένοντας την επιστροφή της αποστολής, στην οποία επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή. Τα μπουκάλια και τα υβριστικά συνθήματα που εκτοξεύθηκαν στην αίθουσα αφίξεων θύμισαν κάτι από εποχές «κορνέδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

"Χέρι-χέρι" φεύγουν Λίνεν και Ντιόγκο...«Τελειώνει» ο Λίνεν – Ακολουθεί ο Ντιόγκο;

Η αποχώρηση, ωστόσο, και των δύο από τον Ολυμπιακό θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατεία Αλεξάνδρας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Εβαλντ Λίνεν.

Εκεί βρισκόταν πριν ο Ντιόγκο, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγο, αφού πρώτα απολογήθηκε ενώπιον του μεγαλομετόχου, για την αψυχολόγητη ενέργειά του στον αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το μέλλον του Βραζιλιάνου φορ προβλέπεται αβέβαιο. Συγκεκριμένα ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες πως είτε θα δοθεί με μεταγραφή, είτε θα φύγει ως δανεικός, είτε στην πιο ακραία των περιπτώσεων θα του γίνει διακοπή συμβολαίου.

Αυτό που προκάλεσε την οργή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ήταν η συμπεριφορά του Βραζιλιάνου επιθετικού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν, χωρίς προφανή λόγο, χτύπησε μπροστά στα μάτια του διαιτητή τον τερματοφύλακα της Μακάμπι, δεχόμενος την κόκκινη κάρτα ενώ κατά την έξοδο του από το γήπεδο είχε φραστικές αντεγκλήσεις με τους οπαδούς της Ισραηλινής ομάδας.

Θα επαναληφθούν τέτοιες στιγμές στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης;Ερνέστο προ των πυλών;

Πιθανότερος αντικαταστάτης του Γερμανού τεχνικού είναι αυτήν τη στιγμή ο «διακαής πόθος» του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ισπανός Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος από τότε που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ δεν έχει εργαστεί σε άλλο σύλλογο. Το καλοκαίρι που πέρασε έφτασε μια ανάσα από την επιστροφή του στον Πειραιά, αλλά η συμφωνία «χάλασε» την τελευταία στιγμή.

Η αποχώρηση, όμως, από το προσκήνιο του Σωκράτη Κόκκαλη, με τον οποίο δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες των σχέσεων, η συμπάθεια που έχει στο πρόσωπό του η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών και πολλοί από τους παίκτες του Ολυμπιακού από την προηγούμενη παρουσία του στο λιμάνι, αλλά και οι «ισπανικές» πρωτοκλασάτες μεταγραφές (Ριέρα, Ιμπαγάσα) τις οποίες έκανε ο Ολυμπιακός και που σίγουρα θα τον βρουν σύμφωνο, φέρνουν τον Βαλβέρδε αγκαλιά με τους ερυθρόλευκους.

Διαβάστε επίσης:

«Να μην γυρίσουν», 6 Αυγούστου 2010, 07:20

Καλώς τα παιδιά…, 6 Αυγούστου 2010, 06:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης