Ο Γιόχαν Κρόιφ μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 ανάμεσα στον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, τονίζοντας ότι η ήττα των «πρασίνων» ήταν αποτέλεσμα της απειρίας τους στον θεσμό.

«Το 1969 ήμασταν οι… νεοεισελθόντες και η Μίλαν είχε ήδη κατακτήσει πολλά τρόπαια. Όταν όμως συναντήσαμε τον Παναθηναϊκό (1971), εμείς ήμασταν οι “παλιοί” και εκείνοι οι “νέοι”. Ο τρόπος που βγήκαμε στο γήπεδο, που μιλούσαμε στον Τύπο, ο τρόπος που συμπεριφερθήκαμε στον αγώνα ήταν άκρως επαγγελματικοί. Για τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη φορά σε τελικό και πιστεύω ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά μας», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την εμπειρία ενός αθλητή να αγωνίζεται σε ένα τόσο ιστορικό γήπεδο όσο το Γουέμπλεϊ, ο Γιόχαν Κρόιφ δήλωσε ότι αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

«Το να παίζεις στο Γουέμπλεϊ είναι κάτι μοναδικό. Όλα είναι διαφορετικά. Έπαιξα αρκετές φορές εκεί και με την εθνική ομάδα και πάντα είναι διαφορετικό από τα άλλα γήπεδα. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου είναι κάτι πολύ μεγάλο. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν το κερδίσεις», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης