Ο Ρεχάγκελ επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει επίτιμος πρέσβης!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 14:03
Ο Ρεχάγκελ επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει επίτιμος πρέσβης!
Ο Ότο Ρεχάγκελ επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε να βοηθήσει στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία, αναλαμβάνοντας πόστο επίτιμου πρεσβευτή στη χώρα μας!

Ο Γερμανός τεχνικός, με δηλώσεις του στη «Bild» υποστήριξε: «Το θέμα έθιξε η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, με παρακάλεσε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως. Γνωρίζω ότι το όνομά μου έχει θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε, ότι το κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τότε δεν το πίστευε κανείς, αλλά εμείς το καταφέραμε. Για αυτό τον λόγο θέλω να δώσω κουράγιο στους φίλους μου στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Γερμανός στην εφημερίδα.

-Πώς μπορεί το κουράγιο να φανεί χρήσιμο στους Έλληνες, αν τα άσχημα νέα δεν σταματήσουν;

«Για να υπάρξει κάποια επιτυχία στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας. Ψάχνουν τρόπο να ξεπληρώσουν το γρηγορότερο το χρέος που έχει δημιουργηθεί».

-Υπάρχει πάλι πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα…

«Το ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης δεν έχει την πορεία που θέλουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Για τον λόγο η συνάντηση με τους εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά αναβλήθηκε κατά μία μέρα. Οι εμπειρογνώμονες είναι δυσαρεστημένοι με την είσπραξη των φόρων και την πορεία του προγράμματος. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν την Τετάρτη το βράδυ».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 14:05