Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να αποκλείστηκε από το Euro 2008, αλλά η… ζωή συνεχίζεται στο τουρνουά της Αυστρίας και της Ελβετίας. Τα προημιτελικά δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη, καθώς ο χαμένος αποχαιρετά τη διοργάνωση και ο νικητής κάνει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της Βιέννης. Αυτό το γνωρίζουν καλά Πορτογαλία και Γερμανία, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πρώτη αναμέτρηση των “8” καλύτερων ομάδων στο 21:45 στο “Σεντ Γιάκομπ” της Βασιλείας.

Η Πορτογαλία πέρασε εύκολα σαν πρώτη από τον πρώτο όμιλο με δύο νίκες απέναντι σε Τουρκία και Τσεχία, ενώ την τρίτη αγωνιστική έχασε από τη συνδιοργανώτρια Ελβετία, παίζοντας με τα “δεύτερα”. Αντίθετα, η Γερμανία χρειάστηκε και το τρίτο παιχνίδι για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της, η οποία ήρθε χάρη στο γκολ του Μίκαελ Μπάλακ κόντρα στην Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Για τη Γερμανία ο Γιόακιμ Λεβ δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, καθώς τιμωρήθηκε για μια αγωνιστική μακριά από τον πάγκο των “πάντσερ” λόγω λεκτικού διαπληκτισμού με τον ομόλογό του της Αυστρίας Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ και ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον τέταρτο διαιτητή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Λούκας Ποντόλσκι και Τόρστεν Φρινγκς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμό στη γάμπα και κάταγμα στο πλευρό αντίστοιχα.

Στο όριο των καρτών για τους Ίβηρες είναι οι Μποσίνγκουα, Μιγκέλ, Ζόρζε Ριμπέιρο, Πάουλο Φερέιρα και Φερνάντο Μέιρα, ενώ για τη Γερμανία οι Μίκαελ Μπάλακ και Γενς Λέμαν.

Στην προϊστορία σε 15 αγώνες, η Γερμανία έχει κερδίσει 7 φορές, η Πορτογαλία 3 και 5 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού της Κροατίας με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Καρβάλιο, Πέπε, Μποσίνγκουα, Φερέιρα, Μουτίνιο, Πετίτ, Ντέκο, Σιμάο, Ρονάλντο, Γκόμες.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Λαμ, Μέτσελντερ, Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Φρινγκς, Μπάλακ, Φριτς, Ποντόλσκι, Κλόζε, Γκόμες.

Γήπεδο: “Σεντ Γιάκομπ”, Βασιλεία

Διαιτητής: Πέτερ Φρόιντφελντ (Σουηδία)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης