Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο θα έχει η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης.

Ο ΝΟΒ κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός: επικράτησε με 12-9 της ιταλικής Οριζόντε Κατάνια στην Κέρκυρα, στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ, επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο (και μάλιστα με πανομοιότυπο σκορ) του περσινού τελικού επί της ιταλικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διασταυρώσει αύριο (19:00) τα ξίφη του με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι, η οποία νωρίτερα νίκησε 12-11 στην παράταση τον Ολυμπιακό.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για το ΝΟΒ, που προηγήθηκε με την Ρουμπέση και φόρτωσε γρήγορα με δύο αποβολές την Μπρέντα Χιλ, εξουδετερώνοντας ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα όπλα των Ιταλίδων. Παραταύτα, η Κατάνια κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι ως τις αρχές της δεύτερης περιόδου, κυρίως αξιοποιώντας τις φάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά και κάποιες ολιγωρίες των Ελληνίδων.

Στο δεύτερο λεπτό του β΄ οκταλέπου η Ντι Μάριο με πέναλτι έκανε το 5-3 υπέρ της ομάδας της, αλλά από κει και πέρα η εικόνα άλλαξε άρδην. Η Βουλιαγμένη βελτίωσε αισθητά την άμυνά της και η Πάτρι Ντελ Σότο κράτησε ανέπαφη για περισσότερα από δώδεκα λεπτά την εστία της. Παράλληλα, η Χριστίνα Τσουκαλά και η Αγγελική Γερόλυμου είχαν… ανοίξει γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα, με τις πρωταθλήτριες Ευρώπης να δίνουν ρεσιτάλ σύνεσης. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 5-5 και στην τρίτη περίοδο η Βουλιαγμένη ανέβασε το σερί της σε… 6-0, ξεφεύγοντας με 9-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκαριμπότι «ξεκόλλησε» την Οριζόντε και η Χιλ μείωσε προσωρινά σε 9-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά οι πρωταθλήτριες Ευρώπης έχουν την εμπειρία να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες καταστάσεις και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ως το τέλος. Η εκπληκτική “λόμπα” της Εύης Μωραϊτίδου, 3.38 πριν τη λήξη, ουσιαστικά “σφράγισε” την πανηγυρική πρόκριση της ελληνικής ομάδας (12-8) και το μόνο που κατάφερε η Μπλάνκα Χιλ με το τέταρτο προσωπικό γκολ της ήταν να φροντίσει για την ακριβή επανάληψη του αποτελέσματος του περσινού τελικού.

Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να πανηγυρίζουν μία απόλυτα δίκαιη νίκη και την πρόκριση για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό και να ετοιμάζονται για την αυριανή στέψη, απέναντι στην σαφώς πιο καταπονημένη Κίνεφ Κίρισι. Λίγο νωρίτερα, στις 17:00, η Κατάνια θα παίξει με τον Ολυμπιακό στον “μικρό” τελικό.

Η διακύμανση του σκορ: 0-1 Ρουμπέση (περιφ.), 1-1 Μιτσέλι (περιφ.), 2-1 Χιλ (περιφ.), 2-2 Γερόλυμου (π.π.), 3-2 Χιλ (π.π.), 4-2 Ραγκούζα (π.π.), 4-3 Τσουκαλά (περιφ.), 5-3 Ντι Μάριο (πεν.), 5-4 Τσουκαλά (περιφ.), 5-5 Γερόλυμου (περιφ.), 5-6 Πέτρι (περιφ.), 5-7 Γερόλυμου (π.π.), 5-8 Τσουκαλά (περιφ.), 5-9 Ασημάκη (π.π.), 6-9 Γκαριμπότι (π.π.), 7-9 Χιλ (π.π.), 7-10 Μελιδώνη (περιφ.), 8-10 Μιτσέλι (π.π.), 8-11 Γερόλυμου (πεν.), 8-12 Μωραϊτίδου (περιφ.), 9-12 Χιλ (περιφ.).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Οριζόντε):
3-2, 2-3, 2-4, 2-3

ΟΡΙΖΟΝΤΕ ΚΑΤΑΝΙΑ (Πιερλουίτζι Φορμικόνι): Μπρανκάτι, Μιτσέλι 2, Γκαριμπότι 1, Βίλα, Ντι Μάριο 1, Ραντίκι, Μποζέλο, Ραγκούζα 1, Χιλ 4, Ουένγκερ, Φίγκε, Μαουγκέρι, Μεσίνα

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 1, Παντελίδη, Λιόση, Μωραϊτίδου 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Πέτρι 1, Κουτέλη, Λαρά, Κούβδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης