Την τελευταία του προπόνηση πριν τον αυριανό 17:30, ΝΕΤ) μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στη Μακάμπι (8/5, 17:30) πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός σήμερα το απόγευμα στο «Παλάου Σεν Τζόρντι».

Το κλίμα στις τάξεις των «πράσινων» είναι εξαιρετικό και οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι αποφασισμένοι να κάνουν «κατάθεση ψυχής» κόντρα στους Ισραηλινούς, προκειμένου να καταφέρουν να προσθέσουν στη φανέλα τους και το έκτο αστέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Διαμαντίδης, μιλώντας για τον τελικό με την Μακάμπι, τονίζοντας ότι θέλει να το χαρεί όσο περισσότερο γίνεται μαζί με τους συμπαίκτες του.

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να χαρούμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το κυριότερο» τονίζει ο Καστοριανός. «Από εκεί και πέρα αν όλα πάνε καλά για μας θα πάρουμε και το κύπελλο».

Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ δήλωσε: «Έχουμε μεγάλους παίκτες, έχουμε παίξει μεγάλους αγώνες και έχουμε μεγάλη εμπειρία. Δεν υπήρχαν αουτσάιντερ πριν ξεκινήσει η διοργάνωση και δεν μπορώ να δώσω σε κάποιον τον τίτλο του φαβορί». Η πίεση είναι δεδομένη, αλλά η παρουσία του κόσμου μπορεί να την κάνει λιγότερο ανυπόφορη. «Έχεις άγχος πριν από τέτοια ματς. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στον ημιτελικό και ένιωθες ότι πετούσαν πεταλούδες στην καρδιά σου. Ο τελικός είναι διαφορετικό ματς» σημείωσε ο σέντερ του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον (παρόντα στο γήπεδο) Σοφοκλή Σχορτσανιτη, ο Αμερικανός θα αναλάβει μεγάλο μέρος από την αντιμετώπιση του είπε: «Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά από την αρχή και να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω τον Σόφο με την ταχύτητα μου, αλλά θα πρέπει να χρειαστεί και ομαδική δουλειά».

Βουγιούκας: «Εχω κάνει βάρη»

Ο Ίαν Βουγιούκας θα έχει κι αυτός δύσκολο έργο στον τελικό με την Μακάμπι, καθώς θα πρέπει να κοντραριστεί με τον «Big Sofo». Πάντως ο σέντερ του «τριφυλλιού» με δηλώσεις του διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμος για αυτή την πρόκληση.

«Τον ξέρω πολλά χρόνια και έχουμε παίξει αντίπαλοι. Τώρα έκανα… βάρη για να είμαι έτοιμος!» ήταν το σχόλιο του για τη μονομαχία με τον Σχορτσιανίτη.

Εν συνεχεία ο σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε για το ματς: «Και οι δύο ομάδες θα πάνε για το κύπελλο. Όλοι ξέρουμε πόσο ιστορική ομάδα είναι η Μακάμπι και την ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αν εμείς ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή όλα θα πάνε καλά».

Για τη «μονομαχία» του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι μίλησε ο Αντώνης Φώτσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ βλέπω όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ο Σοφοκλής ξέρουμε τι παίκτης είναι, ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του και πως να τον παίξουμε. Ξέρουμε ότι η Μακάμπι μπορεί σε πέντε λεπτά να σου κάνει ζημιά όπως έκανε με την Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο «Μπάτμαν» αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Όλοι ξέρουμε τι παίκτης είναι ο Διαμαντίδης και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. Όλοι μαζί θα δώσουμε το καλύτερο μας για την κούπα».

Ανυπόμονος για τον μεγάλο τελικό με την Μακάμπι εμφανίστηκε ο Ρομέιν Σάτο, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω σε έναν τελικό Ευρωλίγκας! Με δικαιώνει η επιλογή μου να έρθω στον Παναθηναϊκό».

Στην ατμόσφαιρα που θα υπάρξει «Παλάου Σεν Τζόρντι» στάθηκε ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος είπε: «Θέλω και οι δύο πλευρές, οι οπαδοί της Μακάμπι αλλά και οι δικοί μας να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ για να προσφέρουμε το απαιτούμενο θέαμα». Όσο για τον φίλο του τον Σχορτσανίτη του εύχεται τα καλύτερα: «Εύχομαι καλή επιτυχία στον Σοφοκλή, αλλά ελπίζω να χάσει!».

Τέλος, ο MVP του ημιτελικού με τη Σιένα, Νικ Καλάθης προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αναφέροντας: «Είμαστε εδώ για να παίξουμε το παιχνίδι μας και μετά από 40 λεπτά να κρατήσουμε το κύπελλο στα χέρια μας. Είμαι στην ομάδα δύο χρόνια και ο προπονητής σού λέει πάντα τι πρέπει να γίνει και με τον σωστό τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης