Υποδοχής ηρώων έτυχαν την Τρίτη από πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής που έβγαλαν… ασπροπρόσωπο τον ελληνικό αθλητισμό στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Το αεροπλάνο, που μετέφερε τους αθλητές μας, πέρασε μέσα από αψίδα νερού, ενώ η «Olympic Air» διοργάνωσε εκδήλωση σε υπόστεγο του αεροδρομίου που υπάρχουν τα αεροπλάνα της, όπου καλωσόρισε τους πραγματικούς πρωταθλητές (εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων) υπό τους ήχους της κρητικής και ποντιακής λύρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια (12 στο σύνολο) και στη συνέχεια αυτοί που κατέλαβαν μέχρι και την έκτη θέση στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου ανέβηκαν σε ειδική εξέδρα, ενώ μικρά παιδάκια έδωσαν ανθοδέσμες και στεφάνωσαν με κλαδιά ελιάς όλους τους μεταλλιούχους.

Από την πολιτεία, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας.

«Τα παιδιά μάς έκαναν υπερήφανους. Δεν είναι τόσο τα μετάλλια, όσο το γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες έλαμψαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης, που ανακοίνωσε ότι θα περάσει νομοσχέδιο για αυτοτελή αθλητικά σχολεία, στα οποία θα φοιτούν και μαθητές ΑμεΑ, για να είναι ισότιμοι όλοι οι μαθητές, ενώ υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει τη δουλειά της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έως το 2016 στο Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, τόνισε ότι «η ομάδα και ο αθλητισμός με αναπηρία χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας και την επόμενη ημέρα, το έργο που επιτελέσαμε στο Πεκίνο και στο Λονδίνο να μην πάει χαμένο», ενώ έκανε έκκληση στα παιδιά με αναπηρία να βγουν από το σπίτι και να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας, ερχόμενοι κοντά στον αθλητισμό.

Παράλληλα ο κ. Φουντουλάκης παρέδωσε ένα περιστέρι στους εκπροσώπους της Olympic Air, ευχαριστώντας τους με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι η εταιρεία κάλυψε τα ναύλα για την αναχώρηση και την άφιξή τους.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης