Ο Παναθηναϊκός πέρσι κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και πάνω σε αυτό πρέπει να «χτίσει» φέτος. Αυτή την άποψη κατέθεσε ο Νίκος Σπυρόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο αριστεροπόδαρος τόνισε ότι η πετυχημένη συνταγή δεν πρέπει να αλλάξει, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σούπερ σταρ των «πράσινων», τον Σίντνεϊ Γκοβού.

Η συνέντευξη:

-Εσείς οι διεθνείς ήρθατε λίγο αργότερα στην προετοιμασία. Πότε πιστεύεις ότι θα είσαστε έτοιμοι για να μπείτε και στα φιλικά;
«Δεν καθίσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά για είκοσι μέρες. Νομίζω ότι το σώμα μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το δείχνουμε και στις προπονήσεις, ειδικά το απόγευμα που μπαίνουμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Πιστεύω στα φιλικά στην Αμερική να είμαστε στη διάθεση του προπονητή αν και απ’ ότι λέει ο προπονητής ίσως να χρησιμοποιήσει κάποιους από εμάς στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μάιντς».

-Η εμπειρία του Μουντιάλ πώς ήταν;

«Είναι κάτι ξεχωριστό και το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να συμμετάσχει σε μια τέτοια διοργάνωση. Βοηθάει και στο ψυχολογικό κομμάτι. Όσοι ήμασταν εκεί έχουμε επιπλέον εμπειρίες. Πιστεύω να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της όπως και πέρυσι».

-Πολλά πράγματα σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει και απ’ ό,τι έχει πει και ο κ. Νιόπλιας και τακτικά δεν θα αλλάξουν πάρα πολλά. Πιστεύεις ότι είναι πλεονέκτημα για την ομάδα;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η συνταγή που ακολουθήσαμε ειδικά στο δεύτερο μισό όταν ήρθε ο κ. Νιόπλιας αποδείχθηκε επιτυχημένη με την κατάκτηση του νταμπλ. Πιστεύω ότι με τις όποιες προσθήκες, ήρθε ο Γκοβού και κάτι ακούγεται για ορισμένους παίκτες, ελπίζω να βρούμε την ομοιογένεια, να μπουν όλα τα παιδιά στο κλίμα της ομάδας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι από την αρχή του πρωταθλήματος».

-Τον Γκοβού πώς τον βλέπεις; Τον αντιμετώπισες λόγω θέσης και σε διπλό.

«Είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας. Παίζει αν δεν κάνω λάθος 12 χρόνια σερί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει κατακτήσει τόσους τίτλους με τη Λιόν. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γι’ αυτόν. Η καριέρα του μιλάει μόνη της».

-Πιστεύεις ότι θα «δέσει» γρήγορα;

«Πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει αρκετά και ο Τζιμπρίλ. Μιλούν την ίδια γλώσσα, τον έχει βάλει στο κλίμα της ομάδας. Ελπίζω να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

-Στην αριστερή πλευρά λογικά θα είσαι πάλι εσύ και ο Λέτο. Πιστεύεις ότι θα είναι η δυνατή πλευρά του Παναθηναϊκού;

«Το ελπίζω. Και πέρυσι προσπαθήσαμε να βρούμε καλή χημεία και ελπίζω να τα καταφέρουμε και φέτος».

-Από σένα τι παραπάνω να περιμένουμε; Πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερη χρονιά για σένα;

«Μακάρι. Προσπαθώ κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζομαι καλύτερος ώστε να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα».

-Αισθάνεσαι ότι έχεις να δώσεις και άλλα πράγματα;

«Ναι, το αισθάνομαι αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Φέτος μπαίνετε σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο ψηλά πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός με αυτό το υλικό σε αυτή τη διοργάνωση;
«Τα περισσότερα παιδιά έχουμε εμπειρίες από αυτή τη διοργάνωση. Όσοι ήμασταν από πρόπερσι στην ομάδα συμμετείχαμε σε αυτό το θεσμό. Κάναμε καλή πορεία πρόπερσι και ελπίζω να την επαναλάβουμε φέτος. Θεωρώ ότι επιτυχία θα είναι κατ’ αρχάς βλέποντας και την κλήρωση βέβαια, να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Από κει και πέρα βλέπουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης