Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών στον Τάσο Τριανταφύλλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009, 22:13
Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών στον Τάσο Τριανταφύλλου

Τέσσερα χρόνια μακριά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα θα παραμείνει ο αθλητής της Άρσης Βαρών, Τάσος Τριανταφύλλου, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από περίπου δύο μήνες.

Σήμερα, άλλοι τέσσερις αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε χρήση παράνομων ουσιών, οι οποίοι όμως δεν είναι μέλη της εθνικής ομάδας, που προετοιμάζεται στην Κύπρο υπό την καθοδήγηση του Βαλέριου Λεωνίδη.

Η Ελληνική Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Το πρόβλημα του ντόπινγκ υπάρχει στον αθλητισμό, είναι μια πραγματικότητα, αλλά ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει. Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ειλικρίνεια, συνέπεια και αυστηρότητα μέχρι την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου από το άθλημά μας.

Ο αγώνας που έχει αναλάβει η διοίκηση μαζί με το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ενάντια στις απαγορευμένες ουσίες έχει και το ανάλογο κόστος, και αυτό γιατί εντατικοποίηση ελέγχων σημαίνει μεγαλύτερες πιθανότητες ανίχνευσης θετικών δειγμάτων.

Μπορεί κάθε θετικό δείγμα να ενοχλεί αφάνταστα, όμως από την άλλη πλευρά επικρατεί στο άθλημά μας η άποψη ότι οι σχεδόν καθημερινοί έλεγχοι που κάνει η Ε.Ο.Α.Β. δίνουν το "φιλί" της ζωής στην άρση βαρών, που θα μπορεί να ατενίζει με απόλυτη αισιοδοξία το μέλλον».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009, 22:13