Εκτός συνέχεια του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο χάντμπολ έμεινε η ΑΕΚ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 22-22 με την Ιζμίρ στην Τουρκία. Η Ένωση αποκλείστηκαν, αφού στο πρώτο παιχνίδι έχασαν με 29-24 στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι βρέθηκαν 1.200 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και 300 φίλοι της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 4-1, 6-5, 10-9 (ημίχρονο), 15-12, 19-17, 22-22.

Ιζμίρ: Σεφκέτ, Ταμέρ 1, Εμίν 8, Μουϊντάτ, Τσενγκίζ 3, Κανέρ 1, Σενόλ 5, Οσκούρ 1, Ντουρμούς 1, Γκοκχανάν, Τολγκά 2, Νεβζάτ, Γκογκσέλ, Γιασίν.

ΑΕΚ: Κουλούρης, Καφάτος, Στρμπατς 2, Μπακαούκας 3, Μεγαλοοικονόμου 3, Κουτσής, Λάσιτσα 3, Βακάλης 6, Παπαδόπουλος 3, Κόντης, Ασαρίδης, Τσαούσης 2, Σομπιρακούλ, Τσίνγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Στο πρώτο παιχνίδι κρίθηκαν όλα, όπου δεν είχαμε παίξει καλά και έτσι δεν εκμεταλλευθήκαμε την ευκαιρία που είχαμε εδώ, για να προκριθούμε. Σήμερα παίξαμε με πνεύμα. Στο τέλος πήραμε την ισοπαλία, ένα σημαντικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Ιζμίρ. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους της ΑΕΚ, που έδωσε ένα βροντερό παρών και ήταν σαν να παίζαμε στην Ελλάδα».

Ισιλντάκ Σουρέγια (προπονητής Ιζμίρ): «Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, έπαιξε καλύτερα σήμερα απ΄ ότι στην Αθήνα. Έπαιξε καλή άμυνα όπως επίσης κάναμε και εμείς. Ο Μπακαούκας είναι πολύ καλός παίκτης, είχε σκοράρει 12 γκολ στην Αθήνα, αλλά σήμερα τον περιορίσαμε στα 3. Ήταν εξαιρετικός ο κόσμος της ΑΕΚ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα».

Γιώργος Βακάλης (παίκτης ΑΕΚ): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, στο πρώτο ματς δεν είχαμε παίξει όπως έπρεπε και ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε την διαφορά των 5 γκολ. Παίξαμε αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της ομάδας μας. Σήμερα πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι από την Ιζμίρ, κατά την γνώμη μου κάποια σφυρίγματα των διαιτητών δεν ήταν σωστά. Είμαστε χαρούμενοι για τον κόσμο που ήρθε από την Ελλάδα και από άλλα μέρη. Μας βοήθησαν πολύ και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ πως αυτούς».

Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): «Mιλάμε για μεγάλες στιγμές, για το ελληνικό χάντμπολ, αυτά που ζήσαμε εδώ στην Σμύρνη, με τον κόσμο της ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι μας είναι ένα όνειρο. Χαρήκαμε παρά πολύ γι΄ αυτό το αποτέλεσμα, που έδωσε ώθηση σε εμάς και στο κόσμο μας. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς. Για την φάση της αποβολής μου, παίζω 21 χρόνια χάντμπολ και δεν έχω αποβληθεί ποτέ. Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όταν με χρειαζόταν. Πάντως σίγουρα δεν ήταν σωστή αποβολή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης