Πάλεψε μέχρις εσχάτων ο Ολυμπιακός, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες το εισιτήριο για τον τελικό Τσάμπιονς Καπ γυναικών πόλο.

Τα κορίτσια της ομάδας του Πειραιά ηττήθηκαν με 12-11 στην παράταση από την Κίνεφ Κίρισι (κανονικός αγώνας 10-10), στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ-φορ, που διεξήχθη στην Κέρκυρα, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρωσίδες θα αντιμετωπίσουν στον αυριανό (19:00) τελικό το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Βουλιαγμένη και την Οριζόντε Κατάνια.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, χωρίς καμία να μπορεί να πάρει διαφορά μεγαλύτερη του ενός τέρματος.

Η Γιατίνγκ Σουν κέρδιζε διαρκώς αποβολές για τον Ολυμπιακό και «φόρτωνε» με ποινές τις Ρωσίδες: δύο από την πρώτη περίοδο η Σομπόλεβα και στα μισά της δεύτερης η Γκλίζινα, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου αποβλήθηκε με τρεις ποινές η Κουρότσκινα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι «ερυθρόλευκες» ήταν πολύ βιαστικές στον παίκτη παραπάνω και με 2/8 σε αυτό το διάστημα δεν κατάφεραν να επιβληθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτριες της Κίνεφ δοκίμαζαν με πολλά μακρινά σουτ τα αντανακλαστικά της Λεοντσίνη, που αντικατέστησε κάτω από τα δοκάρια την τραυματία Μυλωνάκη, και κατάφεραν τρεις φορές να βρουν δίχτυα από την περιφέρεια. Η Σταυρούλα Αντωνάκου με τρία γκολ ήταν η επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού, που δεν είχε βοήθειες από τις Ουγγαρέζες Βαλκάι και Τομάσκοβιτς. Κάπως έτσι, το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 5-5.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου με δύο διαδοχικά γκολ της Σομπόλεβα η Κίρισι προηγήθηκε 7-5, αλλά η ομάδα του Χάρη Παυλίδη εκμεταλλεύτηκε τα σημάδια κόπωσης που έδειξαν οι Ρωσίδες και ισοφάρισε άμεσα με δύο σερί γκολ στην κόντρα, για να πάρει και προβάδισμα με πέναλτι της Αντωνάκου. Η Κίνεφ αντέδρασε εκ νέου με κορυφαία την Κόνουχ και πέρασε 9-8, αλλά πέντε λεπτά πριν το τέλος έχασε με τρίτη ποινή την πρώτη σκόρερ της, Εβγκένια Σομπόλεβα. Η Αβραμίδου εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και ισοφάρισε, η Προκόφιεβα ξανάδωσε προβάδισμα στην ομάδα της, αλλά το σουτ της Φιλιώς Μανωλιουδάκη, 59΄΄ πριν τη λήξη, αιφνιδίασε την Κοβτουνόβσκαγια και έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση (10-10), αφού το μακρινό σουτ της Προκόφιεβα στην εκπνοή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την Βαλκάι, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία της Κίνεφ και κυρίως η κλάση της Σοφία Κόνουχ. Αν και δεν βγήκε ουσιαστικά καθόλου από το νερό, η αρχηγός της εθνικής Ρωσίας έκανε μεγάλο ματς σε άμυνα και επίθεση και ήταν αυτή που ένα πολύ δύσκολο σουτ, 1΄12΄΄ πριν τη λήξη, χάρισε τη νίκη στην ομάδα της (ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει η Γκλίζινα). Οι «ερυθρόλευκες» δεν έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και το άστοχο (υπό πίεση) σουτ της Βαλκάι στα δέκα δευτερόλεπτα «σφράγισε» τη μοίρα τους.

Η διακύμανση του σκορ: 0-1 Σομπόλεβα (περιφ.), 1-1 Αβραμίδου (π.π.), 1-2 Μπελιάεβα (περιφ.), 2-2 Αντωνάκου (περιφ.), 3-2 Αντωνάκου (κόντρα), 3-3 Κόνουχ (φουντ.), 4-3 Αντωνάκου (πεν.), 4-4 Σομπόλεβα (π.π.), 4-5 Προκόφιεβα (περιφ.), 5-5 Ψούνη (π.π.), 5-6 Σομπόλεβα (π.π.), 5-7 Σομπόλεβα (φουντ.), 6-7 Μανωλιουδάκη (κόντρα), 7-7 Βαλκάι (κόντρα), 8-7 Αντωνάκου (πεν.), 8-8 Κόνουχ (περιφ.), 8-9 Γκλίζινα (π.π.), 9-9 Αβραμίδου (π.π.), 9-10 Προκόφιεβα (περιφ.), 10-10 Μανωλιουδάκη (περιφ.), 11-10 Βαλκάι (π.π.), 11-11 Γκλίζινα (κόντρα), 11-12 Κόνουχ (περιφ.)

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 3-3, 2-2

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 0-2

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Σαβίνοβιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Λεοντσίνη, Μπαρτούνκοβα, Τομάσκοβιτς, Ψούνη 1, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Μαυρέλου, Γιατίνγκ Σουν, Αντωνάκου 4, Μπαλωμενάκη, Βαλκάι 2, Μωραϊτη, Φέσκου

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 2, Κόνουχ 3, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 1, Σομπόλεβα 4, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης