Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για πρώτη φορά στον πάγκο, μετά την επιστροφή του, θα αγωνιστεί απόψε ο Ολυμπιακός, απέναντι στη Ρόμα (21:45, ΝΕΤ), σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από φιλικό, αφού θα αποτελέσει τεστ για όλους τους παίκτες. Ήδη ο Βάσκος τεχνικός έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ενώ σε εκκρεμότητα είναι το μέλλον των Ντιόγκο, Μαρέσκα και Όσκαρ. Να σημειωθεί ότι το φαληρικό γήπεδο αναμένεται να γεμίσει, ενώ, μεταξύ άλλων, οι φίλοι των Πειραιωτών θα ετοιμάσουν θερμή υποδοχή στον Ζούλιο Μπαπτίστα, ο οποίος αποτελεί μετεγγραφικό στόχο του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, με σοβαρότητα βλέπει το φιλικό και η Ρόμα, η οποία προετοιμάζεται για το Σούπερ Καπ Ιταλίας, κόντρα στην Ίντερ. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα παρατάξει τον Λόμποντ κάτω από τα δοκάρια και τους Κασέτι, Μεξές, Ζουάν και Ρίισε στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ντε Ρόσι και Περότα θα βρίσκονται στο κέντρο, δεξιά θα παίξει ο Ταντέι και αριστερά ο Μενέζ. Στην επίθεση το δίδυμο θα αποτελέσουν οι Τότι και Αντριάνο.

Φιλικό και συνέχεια με μετεγγραφές

Εν τω μεταξύ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να δώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη τη λίστα του με τους υποψήφιους μετεγγραφικούς στόχους. Μετά την αποπομπή του Ντάρμπισαϊρ, ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για δύο επιθετικούς. Ο ένας αναμένεται να είναι ξένος, ενώ ο δεύτερος θα είναι Έλληνας, με τον Απόστολο Βέλλιο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πρώτο επιθετικό ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Τζο, Βάγκνερ Λοβ και Ζούλιο Μπαπτίστα, ενώ έχει προταθεί ακόμα και ο Γουεμπό της Μαγιόρκα. Πέρυσι ο Καμερουνέζος φορ της Μαγιόρκα είχε μόλις 6 γκολ σε 31 συμμετοχές και η διοίκηση της Μαγιόρκα σκέφτεται να τον πουλήσει.

Για τη θέση του αμυντικού μέσου, ο Αλέξανδρος Τζιόλης μετακόμισε στη Ρασίνγκ Σανταντέρ και έτσι ο Μεχντι Λασέν αναμένεται να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Ισπανίας. Ο 26χρονος Αλγερινός έχει γαλλικό διαβατήριο και είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Εν τω μεταξύ, πιο κοντά στο να υπογράψει στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Ουιλιάμ Βενκέρ. Η Ναντ τον παραχωρεί δανεικό και έτσι μένει ο Βάσκος προπονητής των «ερυθρόλευκων» να ανάψει το «πράσινο» φως για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής.

Πάντως, ο στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση στο κέντρο είναι ο Αχίλε Εμανά. Η Μπέτις στην οποία ανήκει αξιώνει 5 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είπε «όχι» σε πρόταση 4.5 εκατ. ευρώ από την Μπλάκμπερν. Ο Ολυμπιακός, αν κινηθεί για την απόκτησή του, θα προτείνει να αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του, έναντι 2.5 εκατ. ευρώ.

Ψηλά στη λίστα βρίσκεται πάντα ο Νεκουνάμ, αφού ο Ιρανός αρέσει τόσο στη διοίκηση του Ολυμπιακού όσο και στον Βαλβέρδε.

Τέλος, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τελικά τις μετεγγραφές των Τάσο Παπάζογλου και Σουμπίνιο. Για τον νεαρό αμυντικό του Πανσερραϊκού, ο Ολυμπιακός θα καταβάλει 350.000 ευρώ, ενώ θα δώσει δανεικό τον Σουμπίνιο, τον οποίο θα πάρει από τον Εθνικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης