ΣΕΓΑΣ: Ουδέτερη στάση στο θέμα της Τσουμελέκα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 20:56
ΣΕΓΑΣ: Ουδέτερη στάση στο θέμα της Τσουμελέκα

Δε θέλησε να πάρει θέση για το θέμα της Αθανασίας Τσουμελέκα ο ΣΕΓΑΣ. Η ελληνική ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού με ανακοίνωσή της επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στο «θετικό» δείγμα της αθλήτριας, ενώ έκανε έκκληση προς όλους τους φορείς για την εξάλειψη των φαινομένων του ντόπινγκ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

«Ο ΣΕΓΑΣ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί της ουσίας και εκτενέστερα για την υπόθεση της αθλήτριας Αθανασίας Τσουμελέκα, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εξέτασης και του β΄ δείγματος.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. κάνει έκκληση προς όλους τους φορείς, τους αθλητές και προπονητές, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, που απαξιώνουν στα μάτια της κοινωνίας τον πρωταθλητισμό και τους πρωταθλητές μας και καταρρακώνουν κάθε έννοια και αξία του αθλητισμού και του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Ο ΣΕΓΑΣ καλεί την Πολιτεία να συμβάλει στην κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών και μέσων της επιστημονικής υποστήριξης του αθλητισμού μας ως διέξοδο προς τους αθλητές και προπονητές και ενίσχυση του σωστού πρωταθλητισμού.

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δεσμεύεται ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την εξάλειψη του φαινομένου του ντόπινγκ».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 20:56